Sedintele de crestere si cele de scadere incep din nou sa alterneze la Bursa de Valori Bucuresti. Dupa cresterea foarte puternica de luni, pe toate segmentele pietei, era oarecum firesc ca marti evolutia bursei sa fie mai temperata. Miercuri insa piata a revenit din nou pe crestere de cateva procente.

Asadar, pana acum am avut o alternanta perfecta. Conjunctura externa pare a se imbunatati.

BNP Paribas a anuntat ca va relua operatiunile de incasari de noi adeziuni si plati ale retragerilor pentru cele trei fonduri de investitii pentru care in urma cu cateva saptamani se solicitase organismului de reglementare a pietei inghetarea platilor catre investitori ca urmare a crizei de lichiditate aparute pe piata creditului securitizat din SUA, piata pe care cele doua fonduri aveau plasamente importante.

Un alt semnal pozitiv a venit prin declaratiile unor oficiali SUA in urma consultarilor dintre presedintele FED, dl Bernanke, secretarul Trezoreriei Paulson si unul dintre candidatii la presedintia SUA in alegerile din 2008.

Din aceste declaratii a rezultat ca FED este foarte atent la evolutii economice si este pregatit sa actioneze in orice moment pentru a preveni o criza financiara, insa cel putin deocam--data nu este ingrijorat cu privire la starea economiei.

Integral in Romania Libera

de Iulian Panait