Cotatia actiunilor SSIF Broker s-a diminuat in sedinta de ieri a Bursei, cu 32,7%, pana la 2,83 lei, titlurile fiind tranzactionate fara limita obisnuita de variatie, de 15%, pentru ajustarea cotatiei, in conditiile majorarii capitalului prin distribuirea de actiuni gratuite si aport in numerar.

Au fost tranzactionate 1,2 milioane de titluri, pentru suma totala de 3,4 milioane de lei. Actiunile sunt suspendate si de pe piata Deal si nu sunt incluse in indicele general al pietei, BET-C.

Capitalul va fi majorat prin capitalizarea profitului aferent anului trecut si anilor precedenti, in suma de 17,76 milioane de lei, prin incorporarea unor rezerve de 1,77 milioane de lei, si prin includerea unor prime de emisiune in suma de 5,55 milioane de lei.

Pentru suma de 25,09 milioane de lei, compania va distribui 50,18 milioane de actiuni gratuite, cu o valoare nominala de 0,5 lei pe unitate. Tot pentru majorarea capitalului vor fi emise 23,3 milioane de actiuni noi, care vor fi oferite spre subscriere actionarilor la un pret de 0,75 lei, din care 0,5 lei reprezinta valoarea nominala, iar 0,25 lei este prima de emisiune. Prin aceasta operatiune, capitalul va fi majorat cu 11,65 milioane de lei.

Integral in Curierul National

de Diana Cioltei