Compania Oltchim Ramnicu Valcea va depune o oferta pentru preluarea Petrochemicals Arges, firma infiintata de Petrom pentru transferul activitatilor de petrochimie de la rafinaria Arpechim Pitesti, pana in data de 3 octombrie, se arata intr-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucuresti.

In prealabil, reprezentantii celor doua parti vor avea o nou runda de negocieri in vederea preluarii societatii.

Dupa preluarea instalatiei de piroliza, Oltchim intentioneaza retehnologizarea si cresterea capacitatii acesteia, de la 200.000 tone de etilena pe an, la 300.000 tone pe an si estimeaza costul acestor operatiuni la o valoare de aproximativ 100 milioane de euro.

Preluarea Petrochemicals se va face printr-o tranzactie de vanzare- cumparare si nu printr-un schimb de actiuni, se mai arata in comunicatul Oltchim.

Conducerea Oltchim a anuntat in data de 30 mai ca a va demara negocierile cu Petrom pentru preluarea instalatiei de piroliza de la rafinaria Arpechim Pitesti. Ulterior, Petrom a infiintat Petrochemicals, companie specializata pe petrochimie, unde a concentrat activitatile de la rafinaria Arpechim Arges.

Petrochemical include instalatia de piroliza, extractia de aromatice, rezervoare pentru materii prime si produse si statii de incarcare.

Avtionarul majoritar al combinatului Oltchim este AVAS, ce detine 95,74% din titlurile companiei. In primele sase luni, combinatul a inregistrat venituri de 950,44 milioane lei si un profit net de 9,61 milioane lei.