O cantitate necunoscuta de iaurt cu dioxina a ajuns in frigiderele consumatorilor romani

de L.Anghelescu, A. Vasilache     HotNews.ro
Joi, 23 august 2007, 0:00


O alternativa: iaurt facut la domiciliu
AP PHOTO

Mai multe iaurturi Danone contaminate cu dioxina au ajuns in frigiderele consumatorilor romani. Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) recunoaste ca o parte dintre iaurturile contaminate au fost vandute consumatorilor, insa refuza sa vorbeasca despre ce cantitate e vorba.

ANSVSA spune ca a retras de pe piata doua loturi de iaurt posibil contaminat cu dioxina, insa, pe de alta parte, compania Danone spune ca ar fi vorba despre un singur lot.

Liviu Rusu, director in cadrul ANSVSA, sustine ca, intr-un document oficial, Comisia Europeana (CE) a cerut autoritatii romane sa pastreze confidentialitatea in cazul iaurturilor Danone contaminate cu dioxina. Din acest motiv, funtionarul refuza sa ofere detalii despre cantitatea suspecta de contaminare, care a fost vanduta.

„Documentul este oficial si cere sa se pastreze clauza de confidentialitate”, spune Rusu. Directorul ANSVSA sustine ca nu poate da publicitatii notificarea transmisa de CE care cere „confidentialitatea”, intrucat si acesta este un document oficial -confidentiala.

Tot, Liviu Rusu, director in cadrul ANSVSA, a declarat pentru HotNews.ro ca o parte din iaurtul contaminat a fost vandut, dar nu a vrut sa precizeze cantitatea. Oficialul ANSVSA a invocat aceeasi confidentialitate a datelor.

Confidentialitatea nu este impusa de Comisia Europeana

Un reprezentant al Comisiei Europene dezminte insa versiunea lui Rusu, explicand ca este la latitudinea autoritatilor nationale publicarea informatiilor primite de la Bruxelles.

„Regula generala a Comisiei este sa comunicam numele companiei implicate intr-un incident de contaminare numai autoritatilor nationale prin Sistemul Rapid de Alerta, astfel incat ei sa lucreze cu ajutorul acestor informatii. Numele companiilor nu sunt facute publice de CE in alertele pe care le publicam pe site-ul nostru.

Cei care decid daca aceste informatii pot sau nu sa fie facute publice sunt autoritatile nationale. Daca autoritatile fac publice numele companiilor implicate este decizia lor si nu a Comisiei”, a declarat pentru HotNews.ro Philip Tod, purtatorul de cuvant al Comisarului European pe probleme de Sanatate, Markos Kyprianou.

Un lot sau doua?

Danone a anuntat, joi, ca a fabricat un lot de produse folosind mai multe containere de fructe, dintre care doar unul are legatura cu alerta europeana (termen de garantie 11 septembrie 2007). Oficialii companiei spun ca este vorba despre o cantitate de 700 de kilograme, care poate fi precis urmarita dupa data si ora de fabricatie inscrise pe capac.

Insa, tot joi, Liviu Rusu, directorul din ANSVSA, a precizat ca Autoritatea a retras, de fapt, doua loturi de iaurturi, cu termen de valabilitate 20 august 2007 si, respectiv, 11 septembrie 2007. Selgros vorbeste tot despre doua loturi posibil contaminate, la fel ca si reprezentantii lantului de magazine Carrefour.

ANPC nu a fost notificata despre iaurturile Danone

Desi legea recomanda „schimbul rapid de informatii intre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Ministerul Sanatatii, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale' si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, atat prin structurile centrale, cat si prin cele judetene si locale”, ANSVSA nu a transmis aceasta informatie

celorlalte institutii implicate. (n.r. Ordinul 68/ 2005 pentru aprobarea Normei privind Sistemul Rapid de Alerta pentru alimente si furaje).

„In cazul in care ANPC constata existenta la comercializare de produse nesigure, informeaza, prin Sistemul Rapid de Alerta, ANSVSA.

De asemenea, ANSVSA in cazul in care considera ca aspectele privind siguranta alimentelor sunt de competenta ANPC (etichetare neconforma care ar pune in pericol sanatatea consumatorilor), informeaza ANPC prin Sistemul Rapid de Alerta.

In cazul iaurtului Danone, ANPC nu a fost informata prin Sistemul Rapid de Alerta de catre ANSVSA”, au declarat pentru HotNews.ro oficialii ANPC.

De asemenea, de la Biroul de Presa al Ministerului Sanatatii Publice (MSP) am aflat ca „pana in prezent, MSP nu a primit nici un fel de notificare pe aceasta tema prin sistemul rapid de alerta”.

„Daca MSP va primi o notificare in acest caz, echipele de inspectori sanitari de la nivel teritorial vor organiza, alaturi de celelalte institutii de control, actiuni de control pentru stoparea comercializarii produselor cu probleme si retragerea acestora de pe piata.

De asemenea, se va mediatiza faptul ca produsele prezinta pericol pentru sanatatea populatiei si au fost retrase de pe piata”, au raspuns reprezentantii ministerului Sanatatii.

„Institutiile si cetatenii trebuie informati”

Gheorghe Mencinicopschi, direcorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca populatia trebuia informata despre acest caz.

„Avem de a face cu una dintre cele mai toxice substante. Dioxina este un produs cancerigen, foarte periculos pentru sanatatea omului. Ataca pielea si are efecte negative la nivel hormonal si asupra reproducerii”, a declarat Gheorghe Mecinicopschi. El spune ca dioxina a ajuns in guma de guar din cauza producatorului care nu respecta normele de protectie sanitara.

"Dioxina a ajuns in mod criminal si accidental in guma de guar din iaurturile Danone. Pe aceeasi linie pe care au fost procesate substante chimice, fara sa se igienizeze au inceput pur si simplu sa proceseze guma de guar”, a declarat direcorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Din fericire insa, potrivit datelor detinute de Comisia Europeana, dioxina prezenta in iaurtul Danone nu reprezinta un pericol prea mare.

„Republica Ceha a informat, la data de 14 august, Sistemul de alerta pentru alimente si furaje european (Rapid Alert System for Food and Feed - RASFF) privind utilizarea preparatelor de fructe continand guar suspect, suspiciune prezenta si la nivelul Danone Romania.
Potrivit testelor si calculelor facute pana in prezent, nivelurile de dioxina gasite in produsele finale se afla in limitele reziduale maxime admise pentru iaurturi. Totusi, ca o masura de precautie, compania si autoritatile nationale au retras produsele de pe piata”, a mai precizat Philip Tod.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


1450 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Dai un ban, dar stai in fata (Joi, 23 august 2007, 20:55)

  Bo [anonim]

  Asa se explica deci de ce produsele Danone sint mai scumpe decit alte produse similare. Asta da campanie de PR pentru baietii de la Danone.
 • 0 (0 voturi)    
  oricum era o porcarie si fara dioxina (Joi, 23 august 2007, 20:55)

  sanki [anonim]

  apa cu creta sau cu var lavabil.. ma lua cu friguri cand vedeai/auzeai o mamica extrem de grijulie cum isi striga odrasla 'vino la mami sa-ti dea danonino'..
  acu' i-au pus si dioxina..
  incercati cu activia, ala avea dioxina, va facea bine si nu stiati de ce..
 • 0 (0 voturi)    
  ce se asteapta? (Joi, 23 august 2007, 21:38)

  monica L [anonim]

  pai ce asteapta autoritatile? de ce nu anunta prin mass-media populatia sa arunce iaurturile cu pricina... pe banii Danone... nu spun ei in reclame ca daca dupa 14 zile..........nu stiu ce......... Danone iti da banii inapoi? oricum un singur caz de intoxicare i-ar costa enorm la pungulita....dar sa speram ca nu vor fi victime, asta conteaza cel mai mult
 • 0 (0 voturi)    
  aham, aham (Joi, 23 august 2007, 21:53)

  alex [anonim]

  mi-a cam sta in gat danone-ul asta pe care tocmai l-am terminat; bine ca nu era cu fructe :D
 • 0 (0 voturi)    
  Banii vorbesc!!! (Joi, 23 august 2007, 21:56)

  taranul [anonim]

  mai bine sa moara oameni, decat imaginea unei firme din ue sa fie ranita!
 • 0 (0 voturi)    
  danone (Joi, 23 august 2007, 21:58)

  dan [anonim]

  din partea mea poate sa dea faliment...nu voi mai cumpara nici un produs "danone"...am cumparat destule....daca ei nu ma "respecta"......
 • 0 (0 voturi)    
  mare mirare (Joi, 23 august 2007, 23:12)

  Bogdan [anonim]

  RUSINE! Intr-o societate normala asa ceva s-ar fi lasat cu amenzi si cu demisii! Care genocid?!...
 • 0 (0 voturi)    
  ANSVA nu este platita din bani publici? (Vineri, 24 august 2007, 0:43)

  nedumeritu' [anonim]

  ANSVA este o institutie publica, adica platita din banii nostri! Deci lucreaza pentru noi, adica are grija sa mancam lucruri sanatoase. Sau cel putin asa ar trebui sa procedeze. Cred ca ar trebui sa-i scuturam putin. Pe banii nostri sunt datori sa-si faca treaba si sa ne comunice despre pericolul trecut, daca nu a fost posibil sa fie preintampinat. Acesti domni sunt doar niste prestatori de servicii pe care-i platim in avans!
 • 0 (0 voturi)    
  Mie mi se pare bataie de joc (Vineri, 24 august 2007, 0:52)

  sile [anonim]

  Mai ziaristi de doi bani, cum puteti sa inserati fraze de genul 'o parte din iaurtul contaminat a fost vandut' pe tot parcursul articolului, iar la sfarsit, asa ca mentiune 'Potrivit testelor si calculelor facute pana in prezent, nivelurile de dioxina gasite in produsele finale se afla in limitele reziduale maxime admise pentru iaurturi'? Pe voi nu va poate da nimeni in judecata?
 • 0 (0 voturi)    
  iamiii (Vineri, 24 august 2007, 1:05)

  busymind [anonim]

  Nu cumva careva sa scoata dioxina din iaurt. Altfel nu am s-o mai cumpar. Incepusem sa ma obisnuiesc cu ea. Ce iaurt e ala fara dioxina.
  Numai chimicale sa mancam, asa cum zice reclama...e la moda.
  Stupid
 • 0 (0 voturi)    
  iaurt cu dioxina (Vineri, 24 august 2007, 2:18)

  geo [anonim]

  oare nu are cineva interes sa-i termine pe danone? vezi concurenta....hochland,friesland.
 • 0 (0 voturi)    
  NU! (Vineri, 24 august 2007, 3:27)

  Arbaces [anonim]

  la reclama zice clar ca iaurtu danone e suta la suta natural... deci si dioxina asta tre sa fie naturala nu? sau...err... se lasa cu diaree...
 • 0 (0 voturi)    
  Iaurtul nu e din lapte? (Vineri, 24 august 2007, 4:46)

  Sakura [anonim]

  Candva iaurtul se facea din lapte. Dar francezii de la Danone se pare ca sunt mai destepti. de ce sa-l faca din lapte daca se poate si din apa + guma + arome si coloranti?

  Oricum iaurturile lor si inainte erau mai mult plastic decat iaurt, intotdeauna le-am ocolit. Inteleg ca se mai pun fructe in iaurt, dar ce cauta acolo guma de guar? Danone pare a face in industria lactatelor ceea ce fac multe firme in cea a mezelurilor: parizer si chiar salam in care carnea este doar pe eticheta, inauntru doar granule umflate cu apa, coloranti si arome si in cazul fericit si ceva soia.
 • 0 (0 voturi)    
  si mie imi place dioxina (Vineri, 24 august 2007, 4:53)

  ana are dioxina [anonim]

  http://en.wikipedia.org/wiki/Dioxin
 • 0 (0 voturi)    
  isterie generala (Vineri, 24 august 2007, 5:25)

  Mumulea [anonim]

  ... si ce superiori ne simteam cand auzeam/vedeam istericele care tipau cand il vedeau pe Elvis :))

  0.02g guma guar / 125 g iaurt -> 160ppm guma guar la un pahar

  presupunand contaminarea ca fiind accidentala si nu deliberata, probabil ca e vorba de o contaminare a gumei de 1-10 ppm , rezultand un iaurt contaminat cu 0.16-1.6 parti per miliard, adica in iaurtul contaminat, dioxina nu va putea fi nici macar detectata ca fiind mai multa decat in aerul sau apa tarii preaiubite.

  Nu mai aveti decat o sansa, strangeti de gat toate persoanele apropiate, iar apoi inghititi un dop de cauciuc :))
 • 0 (0 voturi)    
  Bravo CE (Vineri, 24 august 2007, 7:21)

  Alimentatie Capitalista. [anonim]

  ”Liviu Rusu, director in cadrul ANSVSA, sustine ca, intr-un document oficial, Comisia Europeana (CE) a cerut autoritatii romane sa pastreze confidentialitatea in cazul iaurturilor Danone contaminate cu dioxina. Din acest motiv, funtionarul refuza sa ofere detalii despre cantitatea suspecta de contaminare, care a fost vanduta.”

  Tocmai pentru a proteja producatorii astia de otravuri. Bravo. Intotdeauna am avut impresia ca astia nu lucreaza pentru consumatorii finali si sanatatea lor. In primul rand este profitul. Ma intreb daca o sa boicotam produsele acestei economii capitaliste ... ce o sa se intample. O sa ne dea in cap
 • 0 (0 voturi)    
  danone (Vineri, 24 august 2007, 8:13)

  nicu [anonim]

  am un prieten care a lucrat la danone 2 ani si spunea ca nu a vazut vreo cana de lapte vaca nici plina nici varsata pe jos , vin cutiile cu concentrate de afara intra intr-o sectie unde nu intra nimeni si gata danoneto , danonino si daninel.
 • 0 (0 voturi)    
  http://www.iqads.ro/stire_6019/activia_eficienta_in_97__din_cazuri.html (Vineri, 24 august 2007, 8:23)

  **** YOU DANONE,ANSVA si EU [anonim]

  MA JUR CA NU VOI MAI CUMPARA NICI UNUL DIN PRODUSELE DAONENE DE 'RAHAT' : Activia in variantele Activia Natur (150 g si 370 g), Activia Musli si Activia Germeni de Grau (la 125 g), Activia Musli Capsuni si Activia Musli Piersici (la 125 g si 370 g), Activia de Baut Natur (330 g), Nutriday, Actimel, Delicios, Frutisima, Danonino, Danette, Casa Buna, Cremoso, Danao si gama traditionala Danone: Lapte Batut, Smantana si Lapte Proaspat.

  Stiti cine a descoperit ca te simti mai bine in interior dupa 14 zile???? Va spun eu : Profesor Dr. Radu Voiosu, vicepresedintele Societatii Romane de Gastroenterologie. Ar trebui luat la intrebari. CITITI MAI BINE ARTICOLUL: http://www.iqads.ro/stire_6019/activia_eficienta_in_97__din_cazuri.htm l
 • 0 (0 voturi)    
  **** YOU DANONE,ANSVA si EU (Vineri, 24 august 2007, 8:40)

  **** YOU DANONE,ANSVA si EU [anonim]

  DAR TELEVIZIUNILE DE CE NU ZIC NIMIC!!!!!????? N-AM VAZUT NICI O STIRE LEGATA DE TOATA TREABA ASTA! - PENTRU CA LE FAC RECLAMA DE AIA!!!!! F**-UI MAMA EI DE TREABA SI CU TELEVIZIUNILE ASTEA!!!!
  FRATE....NU MAI AI INCREDERE IN NIMENI IN ZIUA DE AZI, NIMANUI NU II PASA DE CETATEAN. SUNT EXTREM DE DEZAMAGIT. TOTI MINT,FURA,INSEALA - HELLO.....SUNTEM SI NOI OAMENI, CARE VREM SA TRAIM SI NOI, SA MUNCIM CINSTIT SI ATATA TOT.!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Curios (Vineri, 24 august 2007, 8:50)

  Dorian [anonim]

  Cum va explicati totusi faptul ca in UE/SUA speranta de viata e muuult mai mare ca la noi, desi ei sunt "otraviti" cu E-uri de zeci de ani? Traiesc din semi-preparate, sucuri, toate pline cu "super-nocivele" E-uri alte cele. Foarte interesant...curios, chiar.
 • 0 (0 voturi)    
  Poate invatam ceva.. (Vineri, 24 august 2007, 9:02)

  Zoii [anonim]

  din toata povestea asta.
  Produsele Danone oricum lasau foarte mult de dorit (personal le-am ocolit intotdeauna), dar lumea se bulucea sa le cumpere ca, deh, li se facea reclama la greu, iar romanii sunt inca in stadiul in care nu prea inteleg ca un produs mai scump nu este neaparat mai calitativ. Daca romanii ar avea cultura boicotului, ar trebui sa nu se mai atinga de aceste produse. Ca sa fie o lectie pentru firma respectiva...
 • 0 (0 voturi)    
  sa traiesti muuuuult .... si prost! (Vineri, 24 august 2007, 9:32)

  silvia [anonim]

  foarte curios intr-adevar...
  in UE nu se mananca chiar asa de prost ca in SUA (totusi portugalia spania si italia sunt pe locurile fruntase in consum de mancare sanatoasa)... o fi speranta de viata asa de maaaaare, insa cui ii pasa sa traiasca muuult si cu tot felul de boli, cardiace, de stomac samd cauzate de chimicalele din mancare...
  ca astea numa bine nu-ti fac... cum se explica obezitatea alarmanta a americanilor: nu doar hamburger plin de prostii in el si gras, dar si coca-cola, chips-uri cu tot felul de arome si chimicale de pizza, branza pe ele....
  ce naivi sunteti oameni buni!
 • 0 (0 voturi)    
  Dorian, exista motive (Vineri, 24 august 2007, 9:34)

  Adrian [anonim]

  Dorian, motivele sunt simple:
  - hrana mai variata decat grosul populatiei de la noi. Nu e bine sa mananci E-uri, dar nici sa mananci cartofi zi de zi nu e placut pentru sistemul digestiv.
  - asistenta medicala de calitate, compara rata de supravietuire sau chiar vindecare a unui blonav de cancer in occident cu cea de la noi si vei avea o surpriza nu dintre cele mai placute, la noi nici macar bani de tratament si/sau aparatura/operatie nu exista,
  - stresul mai mic, cand esti intr-un sistem care functioneaza cat de cat.
  Nu toate E-urile sunt nocive, unele (vb in special de conservanti) sunt motivul principal pentru care in ziua de astazi o pare parte din populatia lumii se hraneste si nu moare de foame. Dar de aici si pana la a spune ca dioxina Danone este buna pentru ca occidentalii au speranta de viata mare ... cale lunga.
 • 0 (0 voturi)    
  simptome?????????? (Vineri, 24 august 2007, 9:36)

  anca [anonim]

  Daca am mancat un iaurt care contine dioxina care sunt simptomele????????????
  http://www.srccjro.org/revista%20pdf/nr%2019/i nformatii%20la%20indemana%20cititorilor.pdf
  adica dupa cati ani fac cancer?
  ideea e ca nu avem cum sa ne dam seama daca va fi cineva afectat de iaurturile danone ci numai dupa ani si ani de zile si nu o sa stim de unde ni se trage...............
 • 0 (0 voturi)    
  Si mai curios (Vineri, 24 august 2007, 9:55)

  Si mai curios [anonim]

  Speri mata da' speri degeaba.
  Ai fost vreodata in EU in restaurante sa vezi cate legume manaca aia ?
  Iar pe obezii aia de americani vrei sa ii ajungem din urma?

  Daca vreau iaurt (desi nu prea imi place, nu "merge" cu bere) pot sa imi prepar si singur. Din lapte.
 • 0 (0 voturi)    
  SA LE FIE RETRASA LICENTA (Vineri, 24 august 2007, 10:06)

  Andra Burlacu [anonim]

  Au cele mai oribile iaurturi de pe piata. Gustul stricat este ascuns sub umbrela esentei de visine sau de capsuni sau de piersici.
 • 0 (0 voturi)    
  Reclame (Vineri, 24 august 2007, 10:08)

  dade [anonim]

  Sper ca acum nu o sa ne inunde cu reclame sa scapam de imaginea dioxinei.
 • 0 (0 voturi)    
  INADMISIBIL (Vineri, 24 august 2007, 10:16)

  Un parinte [anonim]

  Apreciez ca UE ne impun conditii sanitar-veterinare pt. detinatorii de animale...de fapt ajung sa ne interzica sa mancam sanatos: laptele de vaca direct de la tarani,branza de vaci/oi facuta de atatia ani dupa aceleasi practici...si n-au fost atatea probleme de sanatate mai ales la copii.
  De ce este tolerata publicitatea fara a se verifica produsul promovat? PENTRU BANI! Ceausescu a fost omorat pentru genocid, Nu cumva e vreo asemanare cu cei care tolereaza alimentatia daunatoare oamenilor, pentru BANI, cum pot fi calificati acestia? Zicea cineva sa intrebe pediatrul despre Danone...daca pediatrul(cu mici exceptii poate!) primeste cota parte din vanzari, atunci va indemna parintii sa dea copiilor Danone, asa cum fac la recomandarea medicamentelor(antibiotice), functie de firma care "stimuleaza" medicul pt.promovare.
  Faptul ca "doar un lot nereprezentativ fat ade vanzarile dintr-o zi" a fost contaminat trebuie sa ne consoleze,sau dimpotriva trebuie sa ne alarmeze despre atitudinea fat ade consumatori? Cine a dat drumul la acel lot,s-a gandit cum i-ar fi,daca, fara sa stie,ar consuma el insusi sau cineva drag din acele produse? (cum o fac atatia "increzatori" -ca sa nu zic NAIVI- in produsele naturale, ale firmelor ce se respecta?)
  Sa folosim produsele naturale del atarani si sa-i invatam pe copii sa reziste reclamelor: cucat sunt mai luminoase si mai atragatoare,in spate sunt mizerii tot mai mari si bani negri!
 • 0 (0 voturi)    
  tara unde totul e posibil (Vineri, 24 august 2007, 10:40)

  gabi [anonim]

  Am urmarit aseara o emisiune pe B1 tv , despre otravurile din alimente si despre scandalul iaurtului danone contaminat si...... ce reclama credeti ca au dat in pauza publicitara ? Reclama la iaurtul danone , desigur :))))
  Am stat 2 sapt. in Londra , m-am uitat seara de seara la tv si n-am vazut atatea reclame la mancare cate vezi la noi intr-o singura zi pe un singur post ........
 • 0 (0 voturi)    
  sa scoata Danone laptele antidot la ce-au vandut pana acum (Vineri, 24 august 2007, 11:44)

  cata [anonim]

  Acum se explica de ce prostia pe cap de locuitor a crescut brusc odata cu intrarea pe piatza a firmelor vestice...suntem servitzi cu prostie frumos ambalata(da dioxina genereaza si prostie). A nu se manca rosii romanesti, lapte romanesc, carne romaneasca...ca-s mai bune ale otravite dinafara.
 • 0 (0 voturi)    
  de (Vineri, 24 august 2007, 11:46)

  Zax [anonim]

  Eu as iaurt de la badea Gheorghe, dar nu e avizat de UE !
 • 0 (0 voturi)    
  danone (Vineri, 24 august 2007, 12:17)

  petronela [anonim]

  Fratilor, copilul meu de 7 ani a mancat danonele asta nenorocit chiar si in aceasta perioada, lasati dracu tacerea si spunetine ce este de facut in cazul in care a fost copilul contaminat. Sunteti niste iresponsabili, am ajuns sa mancam gunoiul europei. ne miram ce sa mai dam la copii sa manance si voi acum va pitulati dupa deget. De ce nu intervine Protectia consumatorilor??????
 • 0 (0 voturi)    
  @petronela (Vineri, 24 august 2007, 12:57)

  Habarnam [anonim]

  Petronela mama de copil hranit cu Danonele, e de rau. O sa-i creasca coada si o sa latre. Auzi, contaminat :)))
  Pe rand:
  - unu: ca-i dai prostii, panarame de iaurturi si altele (pun pariu ca suge la Cola de nu stie de el).
  - doi ca nu e contaminat cu nimic si nu o sa aiba nici pe dreq. In iaurturile cu pricina cantinatea de dioxina e infima si efectele acesteia se fac simtite abia dupa un consum indelungat.
  - trei: mai usor cu isteria pe scari, vad ca Danone Activia ti-a cam afectat ratiunea si te aprinzi cam repede si inutil.
 • 0 (0 voturi)    
  :-) (Vineri, 24 august 2007, 13:16)

  :-) [anonim]

  Dupa ce justitia rezolva pe Chemical Ali, poate vine randul si lui Chemical Danoni!

  :-)
 • 0 (0 voturi)    
  pentru cei ce citesc franceza ... un pic seriosi (Vineri, 24 august 2007, 14:21)

  cris [anonim]

  Deci : primul grup mondial in domeniu . Enervant dar luncrand si producand cu pietele locale, angajind personal local folosind produsele locale si pentru consumatorii locali. Imbogatindu-si actionarii : 87 % detituni anonimi la bursa (poate si voi?) dar si salariatii si economiile locale. Iar enervant ... dar sa ne hotaram ce dorim : economie comunista "autosuficienta " 100% nationala - am avut, sau piata libera fie si ea nedreapta
  Dioxina cu pricina : sub limitele admise, deci de corectat (eliminat) dar probabil inferioara ca si potential daunator sumei fosfatiilor si tuturor adaosilor prezenti pe eticheta unui foarte romanesc "salam de sibiu" ... dar e romanesc ... are scuze.
  Personal prefer sanlacta - are une gust mult mai placut , mai nestandardizat , dupa umila mea parere , dar nu ma obligat nimeni nicioadata sa gust vreun iaurt Danone daca n'am vrut.
  Dar de, "streiinii" vor sa ne fure tara, sa ne otraveasca, sa ne ingrase ??? dar cui le-or mai vinde iauturile lor otravite ? nu-i nimic ... ne-am varsat naduful , si usurati si neprihaniti (noi nu gresim niciodata!!!) mergem sa ne cumpararam carne de mici cu oase si cartilagii ...
  un pic de retinere si de judecata ... eventual un pic de umor ar fii mult mai pozitiv si mai matur ...
  C.
  Date Wikipedia (netraduse ... dar se intelege usor) :

  Danone est un groupe agroalimentaire fran?ais qui est en 2005 le numero un mondial des produits laitiers frais, de l'eau en bouteille et numero 2 des biscuits et produits cerealiers[2] .

  CA 2003 : 14,470 milliards d’euros dont 43 % hors d’Europe occidentale.
  plus de 100 000 collaborateurs dans le monde.
  n? 1 mondial des produits laitiers frais : 48 usines dans 18 pays, 48 % du CA du groupe.
  n? 2 mondial de l’eau conditionnee en volume : 97 usines dans 13 pays,
  n? 2 mondial des biscuits et snacks cerealiers : 53 usines dans 21 pays,
  Actionnariat 2005 : flottant 86,1 %, autocontr?le 6,75 %, Eurazeo 3,66 %, CDC 2,88 %, FCP Groupe Danone 1,43 %.
 • 0 (0 voturi)    
  scurt ...si de la capat(a se citi Kaput) (Vineri, 24 august 2007, 14:40)

  Beker [anonim]

  De la inceput cei de la Danone ne-au vrajit cu "bunatatea de iaurt"ca ne face bine, ca nu stiu ce chestii contin... fara insa a avea o confirmare de la medici... acum a venit si dioxina.... stiti ceva....folositi produse romanesti...chiar daca nu au 1% grasimi... boicotati produsele astea de "firma" UE.
 • 0 (0 voturi)    
  Danone Danonino, Danonetz, Rahat (Vineri, 24 august 2007, 20:31)

  LAura [anonim]

  Mda... Astazi am fost la Metro si vreau sa zic ca m-am socat cand am vazut ca Danonele cu pricina facea stivuri pe raftul de lactate... Ei si ca de obicei magazinele vand fara nici o problema. Pana la urma sunt absolut convinsa ca peste catvea luni sa ani o sa mai auzim si alte stiri dintr-astea: cum ca am mancat rahat de caine in samamul cu unca de pui mate de om in lapte de soia... Ce sa face fratilor?? Eu personal m-am ferit de gustul Danone ca mi se parea ca-mi raman prafuri pe cerul gurii, insa ce sa ma fac cand aproape fiecare produs 100% natural peste ceva timp o sa descopar ca e 1% natural??? Pe cine platim pentru protectia consumatorilor, de ce nu exista nici o amenda pentru aburelile scrise pe ambalaj... Pt ca Danone are bani! Daca aveam eu Danone si bagam in loc de caise piersici ma riscam sa fac puscarie...., insa ei ca baga rahat uite ca li se permite... Mna asta face diferenta intre noi, muritorii de rand si ei excrocii....
 • 0 (0 voturi)    
  Isterie si mass-media (Vineri, 24 august 2007, 20:38)

  Ana Petru [anonim]

  V-ati pus intrebarea: daca dupa ce ies analizele,rezultatele sunt ok si de fapt, a fost doar o isterie iscata de stea de scandal?
  Eu una m-as simti manipulata daca totul se discuta doar la nivel de suspiciune.
  Danone nu va vorbi decat pe baza rezultatelor.
 • 0 (0 voturi)    
  NU S-A INTAMPLAT NIMIC..E CEVA NORMAL..E DANONE..NU STIATI? (Luni, 27 august 2007, 14:25)

  lory [anonim]

  danone!!! mami i-ami danonino...ca e dulce si nu se simte dioxina....traiasca prostia!!!apropo mai costa si o gramada de bani...a....banii inapoi ii mai dati cum va laudati la tv???traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul(mancand DANONE CU DIOXINA)JALNIC!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  NU S-A INTAMPLAT NIMIC..E CEVA NORMAL..E DANONE..NU STIATI? (Luni, 27 august 2007, 14:26)

  loredana [anonim]

  danone!!! mami i-ami danonino...ca e dulce si nu se simte dioxina....traiasca prostia!!!apropo mai costa si o gramada de bani...a....banii inapoi ii mai dati cum va laudati la tv???traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul(mancand DANONE CU DIOXINA)JALNIC!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Guma guar (Joi, 30 august 2007, 17:09)

  Danone [anonim]

  Oameni buni ,daca credeti ca ,concurenta (friesland,albalact)nu contin agenti de ingrosare si alte kkaturi va inselati amarnic.O simpla visina nu are cum sa nu intre in putrefactie in cateva zile ,daca nu i se pun ceva chestii,iar iaurt din lapte natural se face numai acasa .La un termen de o luna ma indoiesc care producator nu scrie pe ambalaj lapte praf.Asa ca va luati doza de chimicale oricum .
  Pai de exemplu de ce nu luati 1 kg de orez sa-l fierbeti intr-un lapte natural (d'ala neomolagat de Ue) si sa puneti eventual miere sau gem facut acasa ca orice gem din ue contine chimicale ,cand puteti lua un Danone care scrie pe el ca contine guma guar si are termen o luna de zile ,
  oameni buni ce iaurt sau ce orez facut in casa tine o luna de Zile?
  pe toate iaurturile de pe piata scrie clar "lapte praf " care nu mai lapte nu e .
  Ca la crenvursti numai carne nu au in ei ,dar mie unul imi plac, maninc rar ,dar cand maninc ,inteleg ce au putut face E-urile din noi ,bineinteles si marketing-ul.
 • 0 (0 voturi)    
  Guma guar (Joi, 30 august 2007, 17:10)

  Danone [anonim]

  Oameni buni ,daca credeti ca ,concurenta (friesland,albalact)nu contin agenti de ingrosare si alte kkaturi va inselati amarnic.O simpla visina nu are cum sa nu intre in putrefactie in cateva zile ,daca nu i se pun ceva chestii,iar iaurt din lapte natural se face numai acasa .La un termen de o luna ma indoiesc care producator nu scrie pe ambalaj lapte praf.Asa ca va luati doza de chimicale oricum .
  Pai de exemplu de ce nu luati 1 kg de orez sa-l fierbeti intr-un lapte natural (d'ala neomolagat de Ue) si sa puneti eventual miere sau gem facut acasa ca orice gem din ue contine chimicale ,cand puteti lua un Danone care scrie pe el ca contine guma guar si are termen o luna de zile ,
  oameni buni ce iaurt sau ce orez facut in casa tine o luna de Zile?
  pe toate iaurturile de pe piata scrie clar "lapte praf " care nu mai lapte nu e .
  Ca la crenvursti numai carne nu au in ei ,dar mie unul imi plac, maninc rar ,dar cand maninc ,inteleg ce au putut face E-urile din noi ,bineinteles si marketing-ul.

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by