In conditiile in care despagubirile acordate de la buget storc milioane de euro, autoritatile nu dau in branci sa adopte legea asigurarii obligatorii a locuintelor. Dupa modelul pesedist din anii 2000, noul proiect de sorginte liberala s-a ratacit prin birouri ministeriale.

Si cum vom avea alegeri europarlamentare si, mai mult, putem asista si la o cadere de guvern, importantul act normativ mai trebuie sa "stea o tura".

Se pare ca plimbarea proiectului de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor la departamentele de specialitate din cadrul ministerelor de Interne si de Justitie, pentru ca apoi sa ajunga la Consiliul Concurentei si la Departamentul Afacerilor Europene, a avut ca scop amanarea aplicarii legii, potrivit unor surse din cadrul institutiilor implicate in proces.

Obligatiile financiare care ar fi revenit celor peste opt milioane de proprietari de locuinte din Romania ar fi fost percepute ca taxe suplimentare impuse de stat, ceea ce nu ar fi fost tocmai util executivului. Insa, nici odata ajunsa in Parlament, nu este sigur ca legea va fi adoptata la timp pentru a fi aplicata din ianuarie 2008.

De ce si-ar risca partidele capitalul electoral inainte de alegerile pentru un scaun in Parlamentul European?

Integral in Curentul