In sfarsit, am aflat data alegerilor europarlamentare (25 nov) - primul episod din serialul electoral care va dura doi ani si in care partidele intra deja cam hartanite. Anuntand data razboiului electoral, premierul Tariceanu a reusit sa produca o victima colaterala (PIN) din prima strigare.

Intrucat premierul a considerat procesul electoral "inghetat" in mai si decongelat acum, partidele care n-au apucat sa se inscrie in prima etapa raman pe dinafara. Or, la vremea inscrierii, tinerii furiosi Gusa si Sandru erau impotriva alegerilor pentru PE.

Acum s-au razgandit, si-au facut lista, si cer reluarea procesului de la cap altminteri ameninta cu procese in Justitie si blocarea alegerilor. De ce trebuie sa faca toata lumea alte drumuri, alte cheltuieli pentru ca s-a razgandit marele 0,PIN? De-aia, ca sa se mire Europa.

Cu aceasta ocazie, dl Tariceanu a confirmat intalnirea sa cu dl Vacaroiu - dar nu pentru negocierea vreunui guvern nou ori pentru dejucarea atentatului sinucigas al PSD cu motiunea de cenzura ci pentru a discuta despre privatizarea Daewoo Craiova cu Ford, privatizare pe care premierul o considera "mai importanta decat privatizarea BCR" si in urma careia "Romania devine cel mai mare producator

de automobile din Europa de Est". Bravo noua! Suntem pe rotile cele mari! Si daca tot era la volanul celei mai mari privatizari, dl Tariceanu i-a depasit in tromba pe ziaristi avertizandu-i ca nu se privatizeaza "Automobile Craiova" (cea care contine si fabrica Daewoo dar si terenurile imense din jur) asa cum scriu ei in nepriceperea lor, ci numai Daewoo.

Iaca pana prostului! Si AVAS si dl Vladescu (prezent la intalnirea cu dl Vacaroiu) au declarat mereu ca se privatizeaza "Automobile Craiova", cu terenuri cu tot si nu doar Daewoo, cum sustine premierul. Caci terenurile grase fac privatizarile frumoase.

Poate se lamuresc, totusi - pana nu-i banuie lumea ca se tin de pacaleli varsand la stat doar banii pe Daewoo si impartind intre ei banii pe terenuri. Nu de alta dar si privatizarea asta se face tot prin lege speciala. Iar cand se face o lege speciala, e clar ca e o privatizare cu castig mult mai mare ca la LOTO. De-aia baietii destepti joaca la privatizari si castiga cat toate lozurile.

De cand a crescut insa premiul la LOTO (8 mil. euro), a crescut si norocul directoarei (Ghervasuc) de la LOTO care e invitata si curtata la toate reuniunile TV. Afisata in presa cu directorul Bancpost, dna LOTO a fost ceruta de nevasta in public de liderul PC Constanta, nas urmand sa le fie dl Voiculescu.

Si la buletinele de joc e tot ca la buletinele de vot: trebuie neaparat sa joci - ca sa castige altcineva.