Autoritatile ar putea renunta, din considerente strategice, la privatizarea ultimelor trei sucursale ale societatii de distributie a energiei electrice Electrica pe care le mai detine. Declaratia a fost facuta ieri de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

„Impreuna cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS - n. red.) am primit de la primul-ministru sarcina sa analizam viitorul ultimelor trei sucursale ale Electrica. Ne aflam in faza de analiza, iar orice solutie este deschisa“, a afirmat Vosganian, prezent la o masa rotunda privind strategia energetica a Romaniei.

Intrebat care este explicatia acestei decizii, Vosganian a spus: „Mai aveti rabdare citeva saptamini“.

Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Tariceanu vrea sa vada care ar fi consecintele pastrarii in proprietatea statului a celor trei sucursale ale Electrica. „Premierul a cerut un studiu. A intrebat ce s-ar intimpla daca cele trei sucursale ale Electrica nu s-ar mai privatiza“, ne-au spus sursele noastre.

Cele trei sucursale ale Electrica pe care statul le mai are in portofoliu sint Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud.

Anuntul privind o posibila schimbare a intentiilor statului referitoare la soarta celor trei sucursale survine dupa ce mai multe companii mari europene, inclusiv cele care au deja distributii de electricitate in Romania, si-au anuntat intentia sa le cumpere, asteptind doar semnalul statului pentru a se inscrie la privatizare. AVAS anuntase ca privatizarea va fi demarata anul viitor.

Integral in Cotidianul