Un arheolog rus afirma ca a descoperit ramasitele tareviciului Alexei, fiul-mostenitor al ultimului tar rus, Nicolae al -II-lea din familia Romanov. Oasele au fost gasite intr-o zona arsa de langa orasul Ecaterinburg, localitate unde Nicolae si familia sa au fost executati de bolsevici, in urma cu aproape noua decenii, relateaza publicatia IHT, care citeaza agentia AP.

Potrivit areheologului Sergei Pogorelov, ramasitele apartin unui baiat de varsta lui Alexei si a unei tinere ce ar putea fi una dintre cele patru surori ale tareviciului. “Analizele au confirmat faptul ca oasele provin de la doua persoane diferite - un baiat cu varsta cuprinsa intre 10 si 13 ani si o fata de 18 - 23 de ani”, a declarat acesta.

De asemenea, locul unde s-au gasit osemintele pare sa corespunda cu cel descris de in scrierile lui Iacov Iurovski, liderul celor care i-au ucis pe membrii familiei Romanov, a precizat Pogorelov.

Arheologul rus a declarat ca doreste ca ramasitele gasite sa fie supuse unor teste amanuntite, insa Ivan Artseshchevsky, un reprezentant al familiei Romanov, a cerut discretie totala pentru a nu da nastere unor noi dispute.

Daca se confirma aceasta ipoteza, descoperirea ar putea rezolva una dintre cele mai mari enigme ale secolului trecut si ar complera o pagina din istoria familiei Romanov.

Tarul Nicolae a abdicat in 1917 in urma “Revolutiei din februarie”. El a fost arestat si dus impreuna cu familia sa in orasul Ecaterinsburg, din Muntii Urali. Pe data de 17 iulie 1918, toti cei sapte membri a familiei regale au fost executati.

Secretul tinut ascuns asupra executiei si asupra ingroparii trupurilor a dus la zvonuri conform carora imparatul sau membri ai familiei lui ar fi fost inca in viata, insa in urma cu aproape 10 ani, oamenii de stiinta au identificat osemintele tarului Nicolae, ale sotiei sale Alexandra si a trei dintre fiice, pe baza testelor ADN. Corpul lui Alexei si cel al uneia dintre fete nu au fost gasite niciodata.

De-a lungul timpului, mai multi oameni au pretins ca l-au intalnit pe imparat in lagarele de munca din Siberia, insa aceste afirmatii nu au fost luate niciodata in serios. Prin 1940, un numar de persoane au pretins in mod mai credibil ca ar fi copiii tarului.

Cel mai cunoscut caz a fost cel al lui Anna Anderson, care a afirmat ca ar fi fost Marea Ducesa Anastasia si chiar a reusit sa convinga de acest fapt pe mai multi membri ai familiei Romanov aflati in exil, dar testele ADN facute post-mortem au aratat acest lucru nu e adevarat.