Presedintele Traian Basescu a sustinut vineri, la Constanta, examenul pentru reconfirmarea brevetului de comandant de nava, dupa ce zilele trecute a participat la cursuri teoretice si exercitii pe simulator.

"Daca tin la ceva in mod deosebit in cariera mea este profesia", a declarat Basescu, la iesirea din sala de examen unde a sustinut patru probe, printre care cea de radar, de limba engleza maritima si de transport si manipulare a materialelor periculoase. "Un bun politician trebuie sa aiba capacitatea de a face bine o meserie", a afirmat seful statului.

Dupa sustinerea examenului, Basescu, care a fost singurul candidat, s-a deplasat la sediul Autoritatii Navale pentru a-si primi noul brevet.

Traian Basescu s-a prezentat la scoala patru zile consecutive, la cursurile de perfectionare pentru reconfirmarea brevetului de comandant de nava. El a lucrat pe simulatorul de la Centrul de Pregatire si Perfectionare a Personalului din Transporturi Navale "Ceronav" din Constanta.

Presedintele a declarat ca nu intentioneaza sa mai lucreze pe mare, dar ca a vrut sa isi reinnoiasca brevetul de comandant, care i-a expirat anul trecut.

El a afirmat ca va continua sa se prezinte la cursuri, deoarece doreste sa mai obtina un certificat.