Compania olandeza de administratare de investitii Middle Europe Investments a infiintat un fond de investitii care va finanta firmele mici din Bulgaria si Romania, potrivit cotidianului Dnevnik, citat de Rador.

Fondul, ce are un capital de 25 milioane euro, va avea ca tinta companii care desfasoara activitati de productie si ale caror proiecte de investitii necesita o participare cuprinsa intre 1 si 3 milioane de euro.

Activitatea fondului va mai cuprinde restructurarea societatilor aflate in incapacitate de plata, finantarea unor proiecte concrete si dobandirea de participatii in companii private care urmeaza sa fie listate la bursa de marfuri.

Nu este exclusa nici participarea la proiecte in domeniul imobiliar, potrivit lui Miroslav Petkov, manager de investitii in cadrul MEI.

Middle Europe Investments este o companie infiintata in anul 1992, ce are birouri in Cehia, Slovacia, Romania, Bulgaria si Rusia. In prezent, activele gestionate de aceasta companie depasesc 300 de milioane de euro.