Crescatorii de animale vor beneficia in acest an sprijin financiar de la bugetul de stat, in valoare totala de 500 milioane de lei, in vederea cresterii calitatii produselor si modernizarii fermelor, conform unei Hotarari aprobate de Guvern in sedinta de miercuri.

De exemplu, in vederea cresterii calitatii produselor animaliere se va acorda sprijin financiar pentru introducerea, la nivelul fermelor, a tehnicilor si practicilor moderne de reproductie la diferite specii de animale.

De asemenea, apicultorii vor primi sprijin financiar pentru imbunatatirea calitatii productiei de miere. O alta masura este sustinerea financiara a imbunatatirii calitatii si igienei procesarii laptelui de vaca, in vederea atingerii standardelor de calitate impuse de Uniunea Europeana.

Actul normativ aloca resurse si pentru controalele oficiale ale parametrilor de productie. Conform acquisului comunitar, activitatile din domeniul imbunatatirii calitatii nu mai pot fi efectuate de institutiile statului, ci doar de structuri private acreditate in acest scop.