Trei companii de pe piata asigurarilor generale au raportat afaceri de peste 100 de milioane de euro in primul semestru: Allianz-Tiriac, Omniasig si BCR Asigurari, in timp ce in aceeasi perioada a anului trecut doar liderul pietei a depasit acest nivel.

Ca intotdeauna, si in prima jumatate a acestui an asiguratorii au continuat lupta pentru o cota cat mai mare dintr-o industrie care se estimeaza ca va ajunge la 2 miliarde de euro in acest an.

Spre deosebire de anii trecuti, in primele sase luni ale acestui an batalia pentru clienti nu s-a lasat cu victime: chiar daca mai multe companii au mers pe piedere, niciuna nu s-a confruntat cu probleme foarte grave, cum ar fi scaderea indicatorilor de lichiditate sau solvabilitate.

Allianz-Tiriac a fost prima companie de pe aceasta piata, cu afaceri de 173 de milioane de euro din asigurari generale in primele sase luni. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, asiguratorul a inregistrat o crestere de 25% a primelor brute subscrise.

Castigul operational obtinut de Allianz-Tiriac din aceasta activitate a ramas la nivelul celui din primul semestru al anului trecut - 4 milioane de euro.

integral in Ziarul Finaciar