Ori de cate ori liderii politici "isi arata muschii" (cum se zice in presa), realitatea are grija sa le dea peste nas. A patit-o si dl Geoana a carui dorinta de a fi prim-ministru l-a transformat intr-un Bula al politicii de care rade toata lumea - dar a patit-o si presedintele Basescu care s-a repezit vitejeste cu oistea-n gardul Republicii Moldova.

Fiindca la Chisinau se formulasera acuzatii la adresa unui diplomat roman care ia mita pentru vize, dl Basescu n-a mai asteptat rezultatele anchetei MAE si a ridicat pumnul sa-si apere tara de o asemenea grozavie: "este ultima agresiune orchestrata la adresa Romaniei, s-a mers prea departe, vom raspunde extrem de dur". Raspunsurile dure nu sunt greu de dat; cele inteligente sunt mai dificile.

Peste numai doua zile de la afirmatiile sigure ale presedintelui privind diversiunea si marea agresiune a Chisinaului la adresa Romaniei pe care o atacase cu ditamai acuzatia de coruptie, presa a produs probe (inclusiv convorbiri telefonice) de unde reiesea clar ca un diplomat roman facea comert cu vize. Lucru oarecum banal si previzibil.

De aceea, cand e vorba de coruptie, e bine sa nu bagi mana in foc pentru nimeni. Mai ales daca esti presedinte. Chiar nu-ti trece prin cap ca e posibil ca cineva sa vanda vize? Doar s-a mai intamplat.

Asa ca dl Basescu s-a facut de ras cu victimizarile si amenintarile sale - spre deosebire de premierul Tariceanu care de data aceasta a fost mai prudent si a declarat ca asteapta rezultatele anchetei.

In aceeasi serie prezidentiala neinspirata se inscrie si reaparitia dnei Elena Udrea (considerata gornista dlui Basescu) pe micile ecrane unde a ghicit in zatul politicienilor: "nu m-ar mira ca guvernul Tariceanu trei sa aiba ministri social-democrati".

Ziaristii care au surprins-o pe dna Udrea la Cotroceni dupa miezul noptii au pus aceste previziuni pe seama indicatiilor dlui Basescu pe care l-au si intrebat despre aceasta vizita nocturna. Presedintele s-a strambat, apoi a negat - "e o minciuna, confundati o femeie cu o masina" - dupa care a glumit cu ziarista ("eu nu va spun masina") si a ras singur. Proasta gluma.

Mai bine utiliza replica Elenei Udrea: "va raspund la aceasta intrebare peste zece ani". Dna Udrea nu este insa singura blonda care face guverne la tv. Vedeta saptamanii a fost, din pricina premiului cel mare, sefa de la LOTO, dna Ghervasuc, membra a PC-Voiculescu. Madam LOTO a fost secretara generalului V.A.

Stanculescu, a absolvit Colegiul National de Aparare si, prin urmare, vrea sa ajunga ministru al apararii. La cate bastoane de generali are deja in ranita, n-ar fi imposibil. Asta cand o fi dl Geoana premier.