La ora bilantului pentru bursa autohtona, pietele din centrul si estul Europei indicau evolutii mixte. Astfel, indicele PX al bursei de la Praga inregistra o apreciere de 0,43%, indicele WIG20 al pietei din Varsovia se apreciase cu 0,31% iar indicele SOFIX al bursei din Sofia - cu 0,29%.

In schimb, indicele ATX de la Viena pierdea 0,33%, iar cel al pietei de la Budapesta, indicele BUX, marca o scadere cu 0,64%. Pe scadere au incheiat, de altfel, si indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Cele mai lichide actiuni au pierdut, vineri, in medie 1,46%, indicele compozit s-a depreciat cu 1,44%, iar actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au dat inapoi cu 0,69% dupa cresterea de peste cinci puncte procentuale obtinuta in sesiunea anterioara.

Tranzactii de 13,8 milioane de lei cu actiuni SIF

"Investitorii sunt, inca, in expectativa, mai ales ca era asteptat si indicatorul reprezentativ pietei imobiliare din SUA", apreciaza Bogdan Milea, directorul Carpatica Invest Bucuresti.

Schimburile incheiate, vineri, la BVB au fost de 8,8 milioane de euro (28,8 milioane de lei), la un volum de 34,8 milioane de actiuni. Rulajul obtinut de societatile de investitii au cumulat 47% din total. Cel mai activ titlu din acest segment de piata a fost SIF Moldova (SIF2), cu 3,29 milioane de lei.

Integral in Adevarul