Doi ofiteri SPP din dispozitivul de securitate al premierului Calin Popescu-Tariceanu au agresat un batran in fata cladirii PNL din Bucuresti, inainte ca seful liberal sa-l invite la discutii in sediul formatiunii, a anuntat Realitatea TV.

Marin Dumitrache, care se declara pagubit Dacia, se afla in fata sediului central al PNL din Bulevardul Aviatorilor unde avusese o discutie cu ministrul Agriculturii.

El a declarat ca doreste sa vorbeasca cu premierul Tariceanu si s-a asezat pe un scaun in fata sediului PNL. In momentul in care convoiul de masini al premierului s-a apropiat de cladirea PNL, doi ofiteri SPP-sti l-au luat pe batran de maini si au incercat sa-l mute din fata sediului.

Tariceanu a coborat din masina si a mers la batran, care era jos, pe trotuar, tinut de maini de cei doi SPP-isti. Premierul l-a intrebat ce s-a intamplat, apoi a intrat in curtea interioara a sediului PNL, revenind insa imediat si invitandu-l pe batran in sediu.

Intre timp, cei doi SPP-isti s-au urcat intr-o masina cu numarul de inmatriculare B 59 BZA si au plecat din fata sediului central al liberalilor.

Marin Dumitrache este cunoscut pentru faptul ca vine saptamanal la sediul central al PNL, cand au loc sedintele Biroului Politic Central, pentru a discuta cu ministrii si cu premierul despre problemele sale si ale pensionarilor. Rand pe rand, el a discutat, de-a lungul timpului, cu Bogdan Olteanu, Varujan Vosganian sau Ludovic Orban.

Dupa aproape 30 de minute de discutii cu premierul, batranul a iesit si a declarat ca Tariceanu si-a cerut scuze pentru comportamentul celor doi SPP-isti. El a declarat ca a dorit sa discute despre legea privind despagubirea celor care au depus bani la CEC pentru achizitionarea unei Dacii.

"Vosganian avea sarcina sa faca normele metodologice la proiectul pentru Dacie", a afirmat Dumitrache, adaugand ca ministrul economiei "trebuie sa gaseasca o solutie, nu sa asteptam un an-doi, ca mor oamenii pana atunci. Premierul a spus ca va gasi o formula de iesire din impas".