Producatorul ceh de energie CEZ poate depune o oferta pentru renovarea unei centrale electrice si construirea uneia noi la Galati, a anuntat purtatorul de cuvant al companiei, Eva Novakova, adaugand ca grupul a indeplinit cerintele ofertei inca de la sfarsitul lunii iunie.

Ofeta pentru proiectul de modernizare a complexului de la Galati a fost anuntata de catre Termoelectrica, care nu a stabilit inca data limita pentru depunerea documentatiilor.

CEZ a depus deja documentatia prin care a demonstrat posibilitatea de indeplinire a tuturor conditiilor de participare, aratandu-si interesul pentru acest proiect. Capacitatea complexului energetic din zona SC Electrocentrale Galati SA atinge 535 MW.

In ceea ce priveste interesul pentru Borzesti, CEZ si-a manifestat intentia de a depune documentatia si pentru acest proiect. De asemenea, CEZ Romania investigheaza posibilitatea de a participa la privatizarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, intr-o formula care sa nu presupuna preluarea riscului de operare.

Grupul CEZ a intrat pe piata din Romania in 2005, cand a achizitionat pachetul majoritar in compania Electrica Oltenia, al carei profit a crescut cu 142 la suta in 2006. Grupul CEZ este unul dintre cei mai puternici producatori, furnizori si distribuitori de energie din Europa, atat din punct de vedere al capacitatilor operationale cat si din punct de vedere al numarului de clienti deserviti.