Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu crede ca, in cazul in care motiunea PSD va fi depusa in Parlament si va trece, exista posibilitatea de a se face un Guvern PD-PLD, care sa aiba si sustinerea parlamentara a UDMR si PNL.

“Se poate forma o majoritate cu voturile PD, PLD, PNL, UDMR, ale independentilor si minoritatilor. Aceasta majoritate poate ajunge in jurul a 51% pentru un guvern cu ministrii PD si PLD(...)

Sustinerea celorlalte partide ar putea sa fie transparenta, wwsemnarea unor acorduri politice”, a explicat Lazaroiu, la Scoala de vara a femeilor democrate. Pe de alta parte, consilierul prezidential a spus ca presedintele Traian Basescu are dreptul de a desemna orice premier doreste, nu doar pe acela care dovedeste ca are o majoritate parlamentara.

Lazaroiu a spus ca nu crede ca parlamentarii vor accepta orice premier pentru ca se tem de anticipate. “Pot sa va dau doua nume - Monica Macovei sau - unul si mai greu - Daniel Morar”, a spus el.

Pe de alta parte, consilierul prezidential a afirmat ca teama de anticipate va duce la esecul motiunii de cenzura si a subliniat ca acesta va crea probleme in PSD, care vor trebui amortizate pana la europarlamentare.

Integral in Gandul