Unul dintre suspectii unei infioratoare crime comise in Capitala, in vara lui 1995, cetateanul chinez Zhao Tun Gao, a fost extradat luni noaptea in Romania. El a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, dar avocatul numit din oficiu a facut apel la decizia instantei, transmite Antena 3.

El trebuia sa fie extradat din Cehia acum doua saptamani, dar cu cateva ore inainte sa urce in avion a fost gasit inconstient dupa ce inghitise o substanta toxica.

Zhao Tun Gao, in varsta de 43 de ani, fusese arestat acum patru ani de politistii cehi. El a fost implicat in dublul asasinat produs intr-un apartament de pe bulevardul Dimitrie Cantemir acum 12 ani. Atunci, doi oameni de afaceri, tot chinezi, au fost ucisi cu sange rece, transati, si aruncati in toaleta.

Cetateanul chinez este acuzat alaturi de alti doi conationali de omor deosebit de grav, talharie, tentativa de talharie si furt.

Ucigasii, trei la numar, au fugit in graba cu o Dacie break dar au fost implicati intr-un accident. Unul a fost arestat pe loc, ceilalti doi, printre care si Zhao Tun Gao, au apucat sa fuga peste granita.

Chang Ming, al treilea suspect, este in continuare in libertate.