Tarifele Vodafone Romania vor fi exprimate in euro incepand cu data de 1 octombrie, in locul dolarului american, a anuntat marti operatorul de telefonie mobila. ”Trecerea la euro a fost un proces complex, care a durat peste sase luni si a presupus modificari importante in sistemele noastre informatice si in schemele de tarifare”, a declarat Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

Abonamentele, tarifele nationale de voce si date, precum si creditul existent pe cartelele pre-pay, vor fi transformate din dolari in euro, folosind rata de conversie 0,73421 (1 dolar = 0.73421 euro), calculata ca medie a cursurilor BNR pentru euro/lei si dolar/lei, din perioada 29 iulie - 27 august 2007.

“Facturarea va avea ca baza de calcul noile tarife in euro care vor fi transformate in lei la cursul de schimb al BNR din data emiterii facturii”, se arata in comunicatul companiei.

Pentru anumite tarife si abonamente din portofoliul Vodafone, conversia automata nu va fi aplicata. Aceste tarife se vor ajusta astfel: abonamentul Vodafone Standard, de 4 dolari va deveni 3 euro, tariful de 0,07 dolari pentru un SMS national devine 0,05 euro, iar tariful pentru un SMS international va fi de 0,12 euro, fata de 0,15 dolari. Tariful de 0,19 dolari pentru mesaj multimedia (MMS) va deveni 0,14 euro.

Utilizatorii de cartele pre-pay vor beneficia, incepand cu 1 octombrie 2007, de noi tarife exprimate in euro. Noile tarife, bonusuri si valori de reincarcare vor fi anuntate incepand cu data de 24 septembrie 2007.

In Romania, doar Telemobil, operatorul retelei Zapp, mai pastreaza tarife in dolari. Orange Romania a trecut la tarifarea in euro in luna ianuarie, iar Cosmote a emis facturi in euro inca de la infiintare.

Vodafone Romania, o divizie a Vodafone Group Plc., inregistra la sfarsitul lunii iunie a acestui an peste 8,22 milioane de clienti. Vodafone are divizii in 25 de tari si retele partenere in alte 38 de tari, oferind in prezent servicii catre 206,4 milioane de clienti din intreaga lume.