Telemobil, operatorul serviciului de telefonie mobila Zapp, a anuntat marti ca incepand cu data de 1 septembrie va aplica un nou plan de tarifare pentru convorbirile in roaming efectuate in tarile membre ale Uniunii Europene, se arata intr-un comunicat de presa al operatorului.

Astfel, apelurile care in prezent costa 0,79 dolari/minut, vor fi taxate cu 0,65 dolari/minut, echivalentul a 0,49 euro/minut. Clientii vor putea primi apeluri pentru 0,32 dolari/minut, echivalentul a 0,24 euro/minut.

Reducerea tarifelor de roaming in UE a fost determinata pe de o parte de actiunile operatorilor GSM care au fost obligati de catre o directiva a Comisiei Europene sa reduca tarifele de roaming practicate pe teritoriul UE, chiar daca tehnologia Zapp nu intra sub incidenta acestei directive. Pe de alta parte, actiunea Zapp este in concordanta cu obiectivele companiei.

“Cu toate ca directiva UE legata de eurotarife nu se aplica si in cazul solutiei de roaming oferita de Zapp care se bazeaza pe un sistem call back, lucru care a fost de altfel confirmat de Comisia Europeana, in cazul nostru neexistand obligatia de a reduce tarifele de roaming practicate, am luat decizia in mod voluntar de a micsora aceste tarife.

Aceasta mutare face si mai evident interesul nostru de a ramane competitivi pe piata si de a prezenta clientilor nostri cele mai mici tarife de roaming de pe piata, similare in zona UE cu tarifele practicate de alti operatori si cele mai mici tarife pentru toate celelalte zone, nelimitate fiind de o anumita retea’, a declarat Carmen Lazar, Head of Corporate Affairs Zapp.

Clientii Zapp care calatoresc in Uniunea Europeana vor putea de la 1 septembrie 2007 sa efectueze apeluri in cadrul acestei zone pentru doar 0,65 dolari/minut si sa primeasca apeluri pentru 0,32 dolari /minut, echivalentul a 0,24 euro/minut.

Oficialii companiei au mai precizat ca pentru a beneficia de aceste noi tarife, utilizatorii Zapp nu trebuie sa sune, sa se inregistreze sau sa solicite de vreun fel aplicarea lor, ele urmand sa fie utilizate in cazul tuturor tipurilor de abonamente Zapp, convorbirile efectuate in roaming in tarile UE urmand sa fie, incepand cu 1 septembrie 2007, taxate in mod automat conform noilor tarife.

Zapp, care avea la sfarsitul anului trecut circa 500.000 de clienti, este singurul operator de telefonie mobila din Romania care ofera servicii de comunicatii complet integrate, dezvoltate pe o retea de ultima generatie (CDMA2000 in banda de 450 MHz). Tehnologia CDMA este dezvoltata si exploatata comercial de catre compania de telecomunicatii americana QUALCOMM.

Zapp face parte dintr-un grup detinut de QUALCOMM, lider pe piata produselor si serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, si Omnia Holdings Ltd, fond de investitii din Orientul Mijlociu.