Gigantul industrial Harsco Corporation a anuntat extinderea activitatii in industria siderurgica din Europa de Est in urma achizitionarii companiei Alexander Mill Services International, ce ofera servicii catorva dintre producatorii de otel majori din Polonia si Romania, afirma un material publicat de CNNMoney.com.

Termenii tranzactiei nu au fost dat publicitatii, insa CNNMoney.com sustine ca Alexander se va alatura diviziei de servicii din siderurgie MultiServ a companiei Harsco, extinzand operatiile firmei de la 32 la 35 de tari.

Alexander a avut anul trecut profituri de 21 de milioane de dolari, iar operatiunile sale din Polonia si Romania vor permite Harsco sa participe la revitalizarea industriei siderurgice in dezvoltare din regiune.

Conform CNNMoney.com, numeroase companii multinationale, care sunt clienti ai gigantului Harsco, continua sa implementeze programe de modernizare a uzinelor siderurgice cu scopul de a sustine cresterea infrastructurii din regiune.

Atat Polonia cat si Romania sunt state membre ale Uniunii Europene, ceea ce le ofera un acces extins la capitalul si pietele internationale, sustine CNNMoney.com

Harsco Corporation este unul dintre principalii jucatori mondiali din domeniul serviciilor, cu activitati in industria constructiilor non-rezidentiale, otel, energie si cai ferate. Compania a raportat anul trecut venituri de 3.4 miliarde de dolari.