Un ofiter de politie din statul New Mexico a murit, luni, intr-un accident rutier, in timp ce il escorta pe presedintele american George W. Bush spre aeroportul din Albuquerque. Potrivit unui comunicat al Casei Albe, politistul Germain Casey s-a lovit de o alta motocicleta din coloana oficiala, insa nici o alta persoana nu a fost ranita, relateaza Reuters.

Casey a decedat la scurt timp dupa accident, desi o ambulanta din cadrul convoiului a oprit pentru a-i acorda primul ajutor.

Limuzina in care se afla seful statului a trecut pe langa locul dramei cand lui ofiterul era resurscitat de alti doi colegi. Bush s-a declarat profund intristat de moartea ofiterului si si-a exprimat recunostinta pentru protectia asigurata de acesta.

"Voi fi mereu indatorat ofitelului Casey pentru protectia asigurata. Este o chemare demna sa fii in slujba cetatenilor tarii", a declarat Bush intr-un comunicat.

Potrivit purtatorului de cuvant al Casei Albe, Scott Stanzel, Casey era casatorit si avea doi copii. Presedintele a sunat-o pe sotia ofiterului, pentru a-i transmite condoleante.

Bush s-a deplasat, luni, in statul New Mexico pentru a participa la o serata de strangeri de fonduri pentru reinnoirea mandatului senatorului republican Pete Domenici. Presedintele s-a deplasat apoi in orasul Bellevue din statul Washington unde a participat la un eveniment similar in sprijinul senatorului Dave Reichert.