Legalizarea prostitutiei in Romania este singura solutie pentru femeile care practica aceasta "meserie", a afirmat secretarul general al Partidului Democrat, Vasile Blaga, adaugand ca nu doar prostituatele trebuie amendate, ci si proxenetii si clientii.

"Daca nu se va legaliza prostitutia, lucrurile vor merge din ce in ce mai rau pentru femeile care practica aceasta meserie", a afirmat Blaga la Scoala de vara a Organizatiei de femei a partidului ce se desfasoara la Costinesti.

Fostul ministru al Administratiei si Internelor, care a precizat ca declaratiile sunt personale si nu sunt facute in numele partidului, a apreciat ca, la ora actuala, "prostitutia este iesita de sub control".

Vasile Blaga a declarat ca prin amendarea prostituatelor nu se stopeaza dezvoltarea acestui fenomen, deoarece "amenzile raman neplatite, iar femeile se intorc in strada". Liderul PD a adaugat ca nu e normal ca legislatia romaneasca sa fie atat de dura cu femeile care se prostitueaza, dar sa fie toleranta cu proxenetii si cu clientii acestor femei.

"Nu trebuie sa fim atat de fariseici. Femeile care practica prostitutia au o situatie deosebita. Ele nu au un loc de munca. Trebuie sa gasim o solutie sa le integram in societate, ori, in opinia mea, singura solutie de care dispunem la momentul de fata este sa legalizam prostitutia. Cred ca, daca nu vom face acest pas, vom merge din rau in mai rau", a spus Blaga.

In opinia liderului democrat, problema va fi rezolvata daca "toata clasa politica ajunge la concluzia acestei necesitati a legalizarii, chiar daca se va intra in conflict cu Biserica".