Clubul Green Hours 22 jazz-cafe aniverseaza in data de 1 septembrie, 13 ani de existenta. Sediul clubului din Calea Victoriei 120 a insemnat debutul pentru multi artisti deveniti consacrati. Multi muzicieni straini de mare valoare au putut fi deasemenea vazuti si ascultati aici, de publicul bucurestean.

Evenimentul aniversar este sarbatorit sub sloganul "sub asediu", din cauza ca imobilul din Calea Victoriei, in care clubul a functionat timp de 13 ani, risca sa fie dat Fundatiei Nationale pentru Tineret.

Pe “scena” Green au avut loc, incepand cu 1994, peste 1500 de concerte de jazz, dar si de blues, fusion, world-music, electro-jazz, muzica alternativa, experimentala si chiar clasica.

Incepand cu 1997, clubul Green Hours a “inventat” Teatrul LUNI, primul cafe-teatru din Romania. In cei aproape 10 ani trecuti au avut loc aici si pe alte “scene” din tara si strainatate peste 1.400 de reprezentatii cu spectacole proprii sau invitate.

La aceeasi adresa - CALEA VICTORIEI 120 - a aparut (in 1998) si primul label muzical nascut intr-un club romanesc: GREEN RECORDS - the alternative music label, ce a scos pana acum pe piata mult prea subtire a muzicii de calitate 12 albume, producand, printre altii, artisti ca Johnny Raducanu, Marta Hristea, Steve Clarke, Ada Milea, Vlaicu Golcea, Oana Maris, Anatol Stefanet, Lucian Ban, Teodora Enache s.a.

Pentru aceasta sarbatoare sunt organizate 3 evenimente muzicale extraordinare (din zilele de 30, 31 august si 1 septembrie) prin care se doreste marcarea aniversarii celui mai longeviv si perseverent club de jazz din Romania.

Iata programul aniversarii Green Hours:

  • Joi 30 august de la ora 20.00 are loc un concert extraordinar sustinut de : Anca Parghel & Friends
  • Vineri 31 august, ora 20.00 are loc concertul extraordinar sustinut de MARA & ZUM
    Mara - voce
    Radu Draganescu - keyboards
    Traian Olinici - guitar
    Ati Aristides - percussion
    dupa concert.... Ambiental Live Music with Sultan & Paul ...si proiectii...

    Sambata 1 septembrie organizatorii au programat auditii cu “muzica green” ...

    muzica pe care ai ascultat-o timp de 13 ani la care isi dau concursul Abdulah Ibrahim, Trigon, East Village, Coleman Hawkins & Ben Webster, Miles Davis, Jazz Unit, Johnny Raducanu, Cesaria Evora, Aievea, Petrucciani, Ada Milea, Roland Kirk, Steve Clarke, George Baicea, Alex Harding & Blutopia, Electric Brother ...si multi altii...

    In cursul serii sunt programate doua concerte extraordinare:
  • Ora 19.00
    Cristian Soleanu Quartet
    Cristian Soleanu - saxophone tenor
    Sorin Romanescu - electric guitar
    Arthur Balogh - double bass
    Vlad Popescu - drums

  • Ora 20.30
    Alex Harding & Blutopia
    Alex Harding (USA) - bari sax
    Lucian Ban (Ro-USA) - piano
    Cristian Soleanu - tenor sax
    Arthur Balogh - double bass
    Vlad Popescu - drums

    Dupa concerte au loc proiectii cu evenimente Green...intre care
    ROGER DALTREY & Vama Veche din 23 aprilie 2000 (Concert privat pentru echipa filmului Dark Prince)