Modelele supersportive produse de Ferrari si Lamborghini consuma peste 20 de litri de benzina la fiecare suta de kilometri parcursa in regim mixt, urban-extraurban.

Masinile exotice care impresioneaza cu performante uluitoare, similare celor intalnite pe circuitele de curse, sunt si cele mai mari consumatoare de benzina, se arata intr-un articol publicat de revista americana „Forbes”.

Ferrari si Lamborghini, cei doi producatori de modele supersportive din Italia, domina clasamentul celor mai „insetate” masini, realizat pe baza datelor oficiale publicate de Agentia de Protectie a Mediului din Statele Unite ale Americii (Environmental Protection Agency - EPA).

Selectia „Forbes” pe baza informatiilor oferite de EPA a vizat doar versiunile de serie cu cel mai mare consum comercializate la inceputul anului in Statele Unite ale Americii. In functie de motorizare, transmisie si echipare, acelasi model poate avea prestatii diferite.

Surprinzator, poate, „monstrii” 4x4 americani produsi de General Motors, Ford si Chrysler s-au dovedit, cel putin teoretic, niste consumatori mai cumpatati in comparatie cu bolizii extraplati Ferrari si Lambo asamblati la Maranello si Bologna.

580 de cai-putere, 22 l/100 km

Lamborghini Murcielago este masina de serie care sta cel mai prost cu consumul. „Bestia” cu motor V12 de 580 de cai-putere si o viteza maxima de 330 km/h are nevoie de 22 de litri de benzina la fiecare suta de kilometri. Este vorba despre media consumului realizat in regim urban-extraurban. In oras, un Murcielago are nevoie de peste 30 l/100 km!

integral in EvZ