Reprezentantii Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) au anuntat ieri ca toti cei care au incheiate contracte de economisire-creditare cu banca pot contracta imprumuturi ce pot fi folosite pentru refinantarea/acoperirea altor credite ipotecare-imobiliare contractate de la alte banci.

In prezent Raiffeisen Banca pentru Locuinte acorda doua tipuri de credite: Creditul Locativ si Creditul Intermediar.

Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minimum 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6% pe an.

In paralel, Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor sai care doresc o finantare mai rapida Creditul Intermediar. Pe perioada creditului intermediar rata dobanzii este de 7,5% pe an, fixa. Dupa ce clientul economiseste cel putin 18 luni si indeplineste conditiile impuse de banca, imprumutul se transforma in Credit Locativ cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare.

RBL mai acorda credite si pentru cumpararea-achizitionarea de spatii preponderent locative, in sensul ca, 51% din spatiu sa aiba destinatie locativa, restul putand avea destinatie comerciala.

integral in Romania Libera