Activitatile din toate domeniile economice vor inregistra cresteri in perioada august-octombrie, comparativ cu ritmul consemnat in intervalul iulie-septembrie, potrivit unui sondaj realizat in randul managerilor de Institutul National de Statistica (INS).

Sondajul, efectuat in luna august, ilustreaza mentinerea optimismului managerilor in legatura cu activitatea economica, precum si asteptari privind cresterea numarului de salariati si a preturilor. Pe total industrie prelucratoare numarul de salariati va avea o tendinta de stabilitate, spun 79% din manageri.

Preturile produselor industriale vor inregistra o crestere de o intensitate mai mare fata de estimarea din luna anterioara.

In activitatea de constructii se va inregistra si in urmatoarele trei luni o tendinta ascendenta a volumului productiei. Referitor la numarul de salariati, se preconizeaza, de asemenea, o tendinta de crestere, insa de mai mica intensitate fata de prognoza din luna precedenta. Cresterea preturilor lucrarilor de constructii se va mentine si in continuare.

integral in Romani Libera