CFR Calatori a trimis o solicitare catre ministrul transporturilor, Ludovic Orban, pentru majorarea tarifelor de transport cu 7%, incepand cu data de 1 septembrie. Potrivit unei ordonante de anul trecut, pana la sfarsitul anului 2007, pretul unui bilet de tren se poate majora cu pana la 60% fata de nivelul din 2006.

Ultima majorare a preturilor calatoriilor a fost operata la 1 iunie si a fost de 7,6%

Ultima scumpire a biletelor de tren, de 7,6%, a fost facuta la 1 iunie, iar CFR Calatori va putea opera o noua majorare incepand cu 1 decembrie. "Am trimis ministrului o solicitare pentru majorarea tarifelor cu 7%, insa ordinul nu a fost inca aprobat", a declarat directorul CFR Calatori, Alexandru Noaptes, citat de NewIn.

Numarul operatorilor feroviari straini va creste Guvernul a aprobat, in luna octombrie 2006, o ordonanta prin care tarifele pentru transportul feroviar de calatori vor putea fi majorate, trimestrial, pana la 31 decembrie 2007, cu maximum 7% peste nivelul cumulat al indicilor preturilor de consum publicati de Institutul National de Statistica neluati in calcul de la ultima majorare.

Astfel, se urmareste ca pana la sfarsitul anului 2007 pretul unui bilet de tren sa se majoreze cu pana la 60% fata de pretul din 2006.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Transporturilor, incepand din toamna acestui an este de asteptat ca tot mai multi operatori feroviari de calatori si marfa din strainatate sa vina pe piata romaneasca.

"Incepand din data de 25 august, orice operator feroviar de calatori sau de marfa din Uniunea Europeana va putea activa pe piata romaneasca daca are licenta primita intr-un stat membru", a declarat Anca Bursuc, director in cadrul Agentiei Feroviare Romane (AFER), citata de Rompres.

de Teodora Vasalca

integral in Gandul