Desi uitate de clienti, fetele lui tanti Elvira, celebra matroana de bordel din Braila, si-au asigurat intrarea in istorie. La Arhivele Nationale Braila se pastreaza foarte multe date si fotografii despre prostituatele care isi satisfaceau clientii in cele peste 150 de bordeluri care existau, in perioada interbelica, in orasul de la malul Dunarii.

Dosarul prostituatelor a fost intocmit de Chestura si folosea pentru a le identifica pe cele care lucreaza clandestin, care nu au analizele medicale la zi sau pe cele bolnave de sifilis. Cele mai multe fete, 80 la numar, lucrau pe strada Rosie, denumire capatata de la numeroasele felinare care indicau bordelurile.

Locul secund era ocupat de strada Neagra, unde lucrau 70 de fete, strada numindu-se asa datorita faptului ca prostituatele de aici isi gaseau repede clienti, felinarele fiind stinse imediat dupa aceea.

In topul castigurilor se afla o anume Floricica Gropeanu, care a castigat 15.000 de lei intr-o luna, in conditiile in care un hamal din port, care era platit foarte bine, castiga cel mult 1.000 de lei lunar.

integral in Cancan