Volumul primelor brute subscrise de Interamerican Romania, in prima jumatate a anului, a crescut cu aproximativ 30% fata de perioada similara a anului trecut, pana la valoarea de 36,68 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al asiguratorului.

Categoria de asigurari de viata a cunoscut o crestere de 21%, atingand o valoare a primelor brute subscrise de 16,48 milioane de lei. Din cadrul acestei categorii, asigurarile de viata legate de investitii au avansat cu 63%, crestere datorata, in principal performantelor bune inregistrate de fondurile de investitii administrate de Interamerican.

Valoarea primelor brute subscrise pe clasa de asigurari generale a atins valoarea de 20,199 milioane de lei, reprezentand o crestere de 36% fata de jumatatea anului trecut. Cresterea este sustinuta in special de sectorul auto care a subscris cu 27% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Categoria asigurarilor de sanatate a cunoscut cea mai mare crestere, respectiv 202%.

“In viitorul apropiat, toate eforturile noastre se vor concentra in a face un succes din Interamerican Pensii, iar cresterile inregistrate pe toate segmentele de asigurari vor contribui la acest lucru”, a declarat Frans van der Ent, CEO si presedinte Interamerican Romania Group.

Interamerican este membra a concernului european Eureko, inregistrat la Utrecht, in Olanda si prezent in peste zece tari europene. Cu peste 14 miliarde de euro cifra de afaceri in 2006, Eureko este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, a carui principala activitate se desfasoara in domeniul asigurarilor. Actionarul majoritar al Eureko este Rabobank.