Companiile DaimlerChrysler si BMW ameninta ca vor lua masuri legale impotriva producatorului chinez de automobile Shuanghuan Automobile, intrucat modelele produse de acesta sunt copii ale celor doi constructori germani, potrivit Financial Times.

Reprezentantii DaimlerChrysler au declarat ca au in vedere luarea unor actiuni legale daca Shuanghuan va expune modelul Noble la Salonul Auto de la Frankfurt de luna viitoare. Purtatorul de cuvant al DaimlerChrysler a precizat ca Noble este copia fidela a modelului Smart Fortwo, produs de DaimlerChrysler.

“Luam foarte in serios protectia drepturilor de proprietate intelectuala. Am decis sa ne rezervam dreptul de a lua masuri legale impotriva Shuanghuan”, a mai spus purtatorul de cuvant al grupului german citat de Financial Times.

De asemenea, si BMW a anuntat ca va lua masuri legale impotriva unui importator al modelului CEO produs de Shuanghuan, care se aseamana cu o versiune a SUV-ului X5, care nu se mai fabrica din 2006.

Concernul DaimlerChrysler nu a stabilit inca masurile pe care le vor lua impotriva Shuanghuan, dar va discutat cu reprezentantii companiei din China in legatura cu acest subiect.

Anul trecut, constructorul german a oprit lansarea pe piata a unui model asemanator cu Smart, produs de un alt constructor chinez.