De cand dl Patriciu, adversarul numarul unu al presedintelui Basescu, a devenit si numarul unu in topul miliardarilor, se prefigureaza o noua lupta de clasa: cea dintre clasa politica si clasa oligarhilor.

Deteriorarea si degenerarea celei dintai si intarirea celei de-a doua - care tinde sa devina a doua putere in stat controland executivul, legislativul, justitia, serviciile secrete si mass-media - au facut ca intre cele doua jumatati care au convietuit pana acum in pace, intelegere si sprijin reciproc si la bine si la rau si au crescut impreuna o groaza de copii care se tot imperecheaza intre ei,

sa intervina eterna competitie: cine aduce mai multi bani in casa? Iar cine detine banii vrea sa detina si decizia directa si sa nu mai depinda de capriciile consortilor politici. Vorba lui Gigi Becali: eu dau banii, eu fac echipa.

Cam asa gandesc de fapt si finantatorii partidelor, care, dupa ce si-au facut plinul, vor - asa cum Becali vrea sa-i comande "regelui" Hagi - sa comande presedintii, premierii, ministrii si, in general, toata schema de joc a societatii. Nu ca n-ar fi facut-o si pana astazi (dar mai ferit) - numai ca acum vor sa excluda orice surprize gen dosare la DNA, CNSAS ori anchete tv.

Lupta se anunta dura si fara menajamente si, dupa primele semne, s-ar spune ca onor clasa politica e deja in genunchi. Sedinta PSD unde dupa ce si-au anuntat vitejeste motiunea de cenzura, liderii partidului s-au adunat sa-si linga ranile e mai mult decat elocventa pentru decalajul intre camasa de forta infatisata la tv si scutecele umede de la sediu.

Ce secventa: marele Hrebe propunand vanzarea imediata a motiunii ("daca n-o mai depunem, negociem cu liberalii cateva posturi de ministru"), dl Rus - grupul de la Cluj cerand vanzare dupa depunere ("atunci am parea barbati, acum am fi curve") si dl Vacaroiu plangandu-se ca n-are cine sa-i cumpere: "cu PD nu putem, cu PNL nu putem ca le-am daramat guvernul; nu avem cu cine negocia".

Jalnica situatie - dar nu singulara: nici PD si nici macar presedintele Basescu nu mai au cu cine negocia - si nici PNL. Diferenta este insa ca PNL nici n-are interes sa negocieze cu nimeni.

Daca sunt lasati in guvern isi vad linistiti de treaba, curata orice urma de inamic, trag ultimele tunuri, ba chiar vor sa amane parlamentarele din 2008 in 2009 odata cu prezidentialele ca sa incerce sa-l darame pe dl Basescu - singurul personaj care intuneca bucuria de Nabucco a dlui Patriciu.

Gurile rele sustin insa ca dl Patriciu exagereaza cand se considera autorul conductei Nabucco intrucat ii lipseste "o veriga" pe traseu. Posibil! Dar si cate verigi in plus (necunoscute) are traseul dlui Patriciu!