Vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, a folosit un limbaj plastic joi, la scoala de vara a tinerilor liberali, declarand ca PSD are doua variante in cazul motiunii de cenzura cu care au amenintat Guvernul - „ori intra-n rahat, ori se fac de rahat”.

In opinia vicepresedintelui PNL, fie motiunea nu va trece si PSD va primi o lovitura, fie va fi adoptata, fapt care va oferi sefului statului posibilitatea de a numi pe cine vrea ca prim ministru.

"Situatia PSD e foarte dificila. Ori intra in rahat, ori se fac de rahat", a spus Melescanu, referindu-se la motiunea de cenzura impotriva cabinetului Tariceanu II.

Melescanu le-a explicat tinerilor ca anuntul facut de PSD privind depunerea unei motiuni de cenzura a pus acest partid "intr-o situatie fara iesire" si ca, daca motiunea va trece de Parlament, "cartile de joc" vor fi in mana lui Traian Basescu.

Vicepresedintele PNL considera ca declansarea alegerilor anticipate ar fi o solutie mai buna in ipoteaza caderii Cabinetului Tariceanu II decat "balbaiala" generata de formarea unui nou guvern.

Liderul PSD, Mircea Geoana a anuntat in cursul acestei saptamani, ca social-democratii vor depune o motiune de cenzura impotriva guvernului Tariceanu la inceputul noii sesiuni parlamentare.