PNL va anunta listele cu cu canditati la Parlamentul European abia dupa votarea motiunii de cenzura in Parlament, iar partidul ia in calcul includerea actualilor ministri pe locuri eligibile in caz ca Guvernul cade, a declarat pentru HotNews.ro seful de campanie al liberalilor, Dan Motreanu.

Pe de alta parte, retragerea lui Razvan Mihai Ungureanu de pe listele PNL pentru euroalegeri inca nu s-a oficializat, insa surse apropiate fostului ministru de Externe sustin ca decizia i-a fost comunicata premierului Tariceanu in urma cu trei saptamani.

Citeste si:

  • De ce fug politicienii romani de Parlamentul European


  • “Lista va fi profund modificata fata de cea anuntata in primavara. Exista posibilitatea ca pe lista, in caz ca motiunea trece, sa se regaseasca Melescanu, Cioroianu, Silaghi, Adomnitei”, afirma Motreanu.

    Joi, 30 august, vicepresedintele liberal Teodor Melescanu a declarat insa la Costinesti ca prezenta lui Mihai Razvan Ungureanu pe lista si a altor ministri este argumentul de forta al PNL. Seful de campanie al liberalilor, Dan Motreanu, spune insa ca situatia lui Razvan Ungureanu se va clarifica in 5 septembrie, cand fostul ministru ar fi anuntat ca va reveni in tara.

    Informatia ca fostul ministru de externe s-ar fi retras de pe lista a fost publicata vineri, 24 august, insa pana acum Ungureanu n-a facut nici o declaratie publica.

    Liderii PNL spun ca fostul ministrul de Externe a anuntat ca va absenta de la sedinta Delegatiei Permanente, care se va avea lor joi si vineri la Neptun, invocand probleme de familie.

    Potrivit unor surse, ministrul Ludovic Orban era de fata cand Ungureanu l-a anuntat pe seful PNL ca renunta la candidatura. “Asteptam o decizie ferma. Asta nu e o chestie pe care vii si o spui. Asteptam sa formalizeze cumva, la partid, decizia asta”, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Orban, evitand sa spuna daca a fost sau nu prezent la discutie.

    Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a mai spus la Costinesti, la finalul discutiei cu tinerii liberali, ca la ultima sedinta le-a cerut tuturor celor selectati o confirmare.

    “Sigur ca acceptarea de catre Adrian Cioroianu, care este ministru in exercitiu, ca si candidat pe lista este un fel de acceptare a ideii ca va pleca de la Externe, ceea ce este o alegere delicata”, a completat vicepresedintele liberal.

    Este pentru prima data cand un oficial PNL sugereaza practic ca Adrian Cioroianu ar putea parasi functia de ministru de Externe, in care a fost numit in luna martie. Listele definitive ar urma sa fie anuntate insa abia pe 24 sau 25 septembrie, dupa ce Parlamentul va lua in discutie motiunea de cenzura anuntata de PSD.