Inca o schimbare a sistemului de notare in invatamantul preuniversitar

Eliminarea testelor nationale, condamnata de toata lumea

de Liana Anghelescu     HotNews.ro
Joi, 30 august 2007, 0:00


Elevii nu mai stiu ce examene vor da
Foto: Rompres
Documente:
Comunicat AEACE
(30.08.2007) DOC

Si Federatia Educatiei Nationale cere ca ordinul ministrului sa fie blocat: „Prin inlocuirea testelor nationale cu tezele cu subiect unic problema admiterii nu se rezolva in nici un fel”.

Informatia pe scurt:

 • Miercuri, Ministrul Educatiei a hotarat printr-un ordin sa elimine Testele nationale si sa evalueze de acum inainte elevii prin tezele cu subiect unic.
 • ONG-ul Agentia de Evaluare si Asigurare a Calitatii Educatiei respinge propunerea ministrului si cere sa argumenteze pentru aceasta decizie
 • Federatia Educatiei Nationale caracterizeaza hotararea ministrului drept "un orgoliu" si cere ca ordinul sa fie blocat, iar ministrul demis.
 • "Sa solicite ce vor ei, ca si eu pot sa solicit oricui, ce vreau", a raspuns ministrul Cristian Adomnitei.

  Agentia de Evaluare si Asigurare a Calitatii EducatieiI (AEACE) respinge propunerea ministrului Cristian Adomnitei, referitoare la inlocuirea testelor nationale cu tezele cu subiect unic facuta de ministru cu un ton ultimativ: “Cat voi fi eu ministru, nu vor mai fi teste nationale!”.

  Agentia cere intr-un comunicat publicarea, in 24 de ore, prin intermediul mass-media, a Studiului de impact care a condus la aceasat decizie si numele specialistilor din minister, care l-au elaborat.

  Unde este Studiului de impact?

  „Lipsa acestui document esential a generat deja reactii negative in sistem si opinia publica. Riscam sa incepem noul an scolar sub semnul haosului si amatorismului pedagogic”, se arata in documentul AEACE.

  Potrivit AEACE, secretarul de stat pentru Invatamantul Preuniversitar, Zvetlana Preoteasa, nu a fost consultat in luarea acestei decizii.

  FEN cere demisia ministrului Educatiei

  Federatia Educatiei Nationale (FEN) a anuntat ca va face toate demersurile pentru a opri hotararea ministrului Adomnitei de a schimba modul de admitere in clasa a IX-a. „Prin inlocuirea testelor nationale cu tezele cu subiect unic problema admiterii nu se rezolva in nici un fel”, sustin sindicalistii.

  „Decizia ministrului incalca legile in vigoare privind parteneriatul social conform carora astfel de decizii nu pot fi asumate decat in cadru institutional al comisiei de dialog social dupa consultarea tuturor partenerilor.

  Este o noua dovada a faptului ca orgoliile ministrului Adomnitei sunt mai presus de lege”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Catalin Croitoru, presedintele FEN.

  De asemenea, intr-o declaratie pentru HotNews.ro, directorul FEN, Dragos Neacsu, a spus ca „Federatia va face lobby la partidele politice din Parlament sa nu voteze pachetul de legi propus de ministrul Educatiei”.

  Comitetul director al Edu Cer a transmis intr-un document ca "in asteptarea pachetului de legi din educatie, care va fundamenta decizia pe o gama de masuri mai cuprinzatoare, nu trebuia schimbata metodologia pentru un singur an, mai ales ca unii elevi se pregatesc pentru aceste teste nationale de mai multi ani".

  Potrivit Edu Cer, MEdCT n-a prezentat impreuna cu anuntul privind schimbarea metodologiei si datele esentiale ale studiului de impact, pe care specialistii din minister l-au realizat in vederea acestei decizii.

  "Tezele cu subiect unic au un grad mic de credibilitate, nu exista certitudinea ca unii elevi nu vor fi avantajati de profesorii supraveghetori si corectori, in detrimentul altora. Miza fiind asa de mare, vor fi presiuni uriase pentru note mari din partea parintilor", au mai spus reprezentantii asociatiei.


  ”Elevii nu sunt dezvoltati psiho-somatic”

  Directorul Centrului National pentru Curicullum si Evaluare (CNCE), Cristain Mirescu, cel care a elaborat metodologia noului tip de testare a elevilor, este de parere ca tezele nationale vor usura munca celor mici, care, si asa, nu erau pregatiti psihologic sa sutina un examen.

  „Examenul de capacitate si Testele nationale erau organizate pentru finalul unui ciclu de invatamant. Au fost introduse tezele cu subiect unic pentru a usura munca elevilor deoarece copiii de 14 ani nu sunt la varsta necesara sustinerii unui examen”, a declarat pentru HotNews.ro directorul CNCE.

  „Este vorba despre dezvoltarea psiho-somatica a elevului”, se justifica Cristian Mirescu. El sustine ca aceasta concluzie, si anume ca elevii nu sunt suficient dezvoltati sa poate sustine un examen, ar fi sustinuta de studii puse la dispozitie Ministerului Educatiei si CNCE.

  Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a declarat pentru HotNews.ro ca va raspunde celor doua grupuri dupa cum ii va permite timpul sa o faca. "Eu am zis de o suta de ori de ce e mai bine asa si o zic si o repet si acum daca e necesar: Testele nationale sunt un examen anacronic, reminiscenta a examenului de capacitate", spune ministrul.

  "Ele reprezinta doar o ierarhizare in vederea intrarii la liceu. Vrem sa evaluam elevii in timp si nu cat de pregatiti erau ei la un moment dat. Suntem solidari principiului evaluarii continue. Pana acum, elevii erau stresati de aceste examene, cum ar fi testele nationale", si-a incheiat Adomnitei pledoaria pentru schimbarea sistemului de notare.

  Citeste si:
 • Elevii nu vor mai sustine Teste Nationale dupa clasa a VIII-a


 • Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


  380 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
   indivizi ridicoli (Vineri, 31 august 2007, 9:43)

   sorin [anonim]

   Mostre de indivizi ridicoli: Cristian Adomnitei (rad copiii de maistrul constructor, rad cu lacrimi, nu altceva, de aceasta penibilitate national-liberala), Eugen Nicolaescu (care vede in informarea publicului despre serviciile medicale din occident o mare amenintare..deh, la cat il duce mintea pe martzafoiul liberal, nu ma mira), Tudor Chiuariu (care urla la Banca Mondiala invocand teza ceausita a "neamestecului in treburili interne"...atat il duce bibilica pe avocatul borfasului liberal fenechiu)...
   Q.E.D ! Va duceti la subsol, pre liberalilor, cu astfel de nulitati si penibilitati !
  • 0 (0 voturi)    
   afara cu el (Vineri, 31 august 2007, 9:51)

   deep ocean [anonim]

   adomnitei este foarte bun de dat afara.
  • 0 (0 voturi)    
   teste nationale (Vineri, 31 august 2007, 9:59)

   Doina Enache [anonim]

   Buna ziua,
   Sunt mama unui scolar care intra in toamna aceasta in clasa a VI-a si nu stiu care vor fi criteriile de admitere in liceu pentru copilul meu .Mai mult nu cunosc nici cand va sustine acest examen(daca va mai fi un examen), la sfarsitul clasei a VIII-a sau a IX-a?
   In situatia mea sunt foarte multi parinti care au copii in clasele VI-VIII.
   Nu sunt impotriva imbunatatirii programei si a structurii invatamantului preuniversitar, dar aceasta se poate face fara a bulversa intreaga structura.
   De exemplu, noua forma de admitere in liceu, propusa sa se aplice din anul scolar 2007/2008, sa fie valabila pentru elevii care intra in acest an scolar in clasa a V-a. Elevii trebuie sa cunoasca la inceputul unui ciclu scolar in ce conditii il vor absolvi.Exista un principiu constitutional prin care nu se schimba regulile in timpul jocului, nu se poate schimba o lege de pe o zi pe alta.
   Elevii aflati in clasele VI-VIII vor sustine aceleasi examene ca si pana acum, urmand ca dupa absolvirea acestora, a 8 clase , sa nu mai existe teste nationale.
  • 0 (0 voturi)    
   O masura foarte proasta (Vineri, 31 august 2007, 10:43)

   Razvan (360romania.eu) [anonim]

   si un ministru penibil care ia decizii dupa ureche.
  • 0 (0 voturi)    
   Fectie la picior de lemn pana la urma (Vineri, 31 august 2007, 10:54)

   sile [anonim]

   Nu testarea ne omoara pe noi, ci programa in mare parte inutila (bine, se fac pasi pentru a corecta asta prin introducerea religiei)...
  • 0 (0 voturi)    
   eliminare teste nationale (Vineri, 31 august 2007, 11:00)

   un parinte [anonim]

   Un lucru este cert. Pe langa evaluarea elevilor (continua) prin tezele cu subiect unic, va exista si o evaluare a .....profesorilor. Ce vor spune parintii care-si mediteaza copii in particular la profesorul din clasa al copilului si totusi v-a obtine o nota in teza ....necorespunzatoare. Credeti ca profesorilor le convine asta?
   Cu siguranta noul sistem v-a fi mult mai obiectiv si ....benefic pentru sanatatea invatamantului.
  • 0 (0 voturi)    
   re: 3 (Vineri, 31 august 2007, 11:16)

   breaknoon [anonim]

   "Exista un principiu constitutional prin care nu se schimba regulile in timpul jocului, nu se poate schimba o lege de pe o zi pe alta."

   Adica cum au facut si la referendumul cu Basescu, cind au votat tot felul de schimbari. Ce conteaza pentru oamenii astia principii de constitutionalitate sau de moralitate? Sper ca la alegeri sa ii aranjeze oamenii care voteaza, sa ii trimita alaturi de PNTCD. Pacat insa de principiile liberale care nu erau chiar rele. Asa o sa raminem de ales intre PD si PSD, care ofera oarecum acelasi lucru, doar alti oameni. Poate PLD-ul sa se mai curete.
  • 0 (0 voturi)    
   pagina expirata (Vineri, 31 august 2007, 11:18)

   break_noon [anonim]

   Ce e cu expirarea asta de pagini, de trebuie sa dai refresh, inainte de a trimite?
   Cine v-a facut site-ul? E cel putin aiurea.
  • 0 (0 voturi)    
   bravo adomnitei (Vineri, 31 august 2007, 11:20)

   george [anonim]

   In sfarsit a luat si adomnitei o decizie buna! Are foarte mare dreptate cand spune ca testele nationale sunt o modalitate foarte proasta de ai evalua pe elevi si e bine ca a avut curajul sa le scoata. De nu stiu cati ani se tot zice ca se vor scoate dar nici un ministru nu a facut-o de frica profesorilor care nu vor mai fi la fel de solicitati sa dea meditatii. In nici o tara din vest nu se mai dau examene dupa clasa a 8-a iar tezele unice vor fi un mare pas inainte daca vor fi organizate bine.
  • 0 (0 voturi)    
   Nedezvoltati...sigur ! (Vineri, 31 august 2007, 12:00)

   Overmind [anonim]

   Nedezvoltati sunt imbecilii care conduc sistemul de invatamat.
   cum de acum 50 de ani se puteau da astfel de examene si acum nu se mai pot da ?
   S-au chakat pe ei cativa ani sa faca ' Noul Sistem de Invatamant' si au ajuns la concluzia ca ala dinainte de '89 era mai bun. In consecinta se revine incet-incet la cel vechi.
  • 0 (0 voturi)    
   Cine ne conduce... (Vineri, 31 august 2007, 12:22)

   nervoss [anonim]

   Au ajuns toti cretinii retarzi sa ne conduca...auzi la ei:
   "Este vorba despre dezvoltarea psiho-somatica a elevului"
   Domnilor, cred ca de dezvoltarea voastra e vorba...

   Cat despre "chestia" Cristian Adomnitei (mai bine i-ar zice adormite), care declara in gura mare “Cat voi fi eu ministru, nu vor mai fi teste nationale!”, se potriveste o vorba care circula prin folclorul romanesc recent "LASA-NE! LASA-NE!"
  • 0 (0 voturi)    
   incotro? (Vineri, 31 august 2007, 12:26)

   AB [anonim]

   Intrebari (aleatoare):
   1. unde se indreapta invatamantul romanesc? vrem sa avem intr-adevar generatii intregi de romani care nu vor stii unde e europa si romania pe harta?
   2. chiar trebuie invatamantul romanesc distrus complet? de unde vom mai avea competenta, oameni pregatiti si competitivi, cercetare si succes ca natiune daca nu vor mai exista criterii de selectare a copiilor care chiar vor sa studieze si sa reuseasca, de cei care pur si simplu nu au interes pentru studiu?
   3. cum vom mai ajunge sa avem un corp profesoral competent daca selectia viitorilor invatatori / profesori se face atat de jalnic acum?
   4. chiar trebuie sa ajungem cu toti doar niste "furnizori de servicii", fara varfuri in nici un domeniu? ce fel de politica nationala e aceasta?

   samd
  • 0 (0 voturi)    
   teste (Vineri, 31 august 2007, 14:02)

   karla [anonim]

   Ptr. nr.6. acum profesorul care mediteaza va da nota maxima celui meditat. Iar la tezele cu subiect unic va scrie rezultatul pe tabla.
  • 0 (0 voturi)    
   interesanta reactie (Vineri, 31 august 2007, 14:08)

   Dragomir S [anonim]

   Nu stiu de ce sunt putin surprins de reactia la M.Educatiei. Chiar ar fi o idee buna pentru corectarea glumei ceausiste numite "sistemul de invatamant romanesc". Este prea multa superficialitate in acest sistem, nu produce minti educate, culte, informate, ci roboti, tineri care stiu sa toceasca materia. Evident ca multi parinti nu vor schimbarea, sunt obisnuiti cu traditia, la fel cum multi profesori cred ca vor pierde venituri bune din orele in particular cu zeci de mii de elevi disperati sa treaca Examenul. Degeaba sunt nervosi, sistemul de invatamant romanesc poate fi reparat doar prin notare progresiva si continua sau prin eliminarea totala a sistemelor de notare (lasand liceele si facultatile sa faca admiteri).
  • 0 (0 voturi)    
   pentru #6 (Vineri, 31 august 2007, 14:12)

   Alt Marius [anonim]

   In intregime de acord cu nevoia de evaluare a profesorilor.

   Insa, ce competenta are un parinte care nu stie sa scrie corect
   in limba romana, asa cum faceti dvs: "noul sistem v-a fi mult
   mai obiectiv"? Orice profesor din tara asta este cel putin in
   stare sa scrie gramatical corect, spre deosebire de dvs.

   Corect gramatical este: "va fi mult mai obiectiv". Apoi, chiar corectata din punct de vedere gramatical, expresia "mult mai
   obiectiv" nu are sens.

   Din pacate, calitatea ministrilor educatiei in RO este
   in intregime pe masura nivelului de educatie a multor parinti
   din aceasta tara.

   Cum profesorii fac parte si ei din societatea noastra, intr-o masura si ei au o parte din vina. Au lasat-o mai moale,
   mediocritatea domneste. Dar asa e romanul: valoarea e
   proportionala cu salariul si orice profesor, in consecinta, e
   un dobitoc.


   Asta e viata, indiferenta fata de educatie in Romania se plateste pe termen lung. Va dura tot asa de mult sa dregem
   ceea ce confuzia in gandire a unor compatrioti a stricat in
   anii ce au trecut. Acum am ajuns in faza in care unora incepe
   sa le pese, pentru ca incep sa inteleaga vag faptul ca e ceva cam prost in a fi ignorant.

   Dupa modelul social al succesului reprezentat de buticari, acum suntem sub domnia exemplului zidarilor.
   Peste cativa ani sper ca vom evolua spre meserii care cer
   macar studii liceale.
  • 0 (0 voturi)    
   Mai bine se trag la sorti locurile... (Vineri, 31 august 2007, 14:30)

   Carcotasu' [anonim]

   Mai intai niste chestii pentru "Parintele" de la nr.6: verbele la viitor la pers. a III-a sing. primesc intotdeauna "VA' (va exista, va obtine, va fi ). Forma "V-A" apare doar la perfectul compus pers. a III-a sing. cand primeste pronumele personal la persoana a II-a plural in dativ sau acuzativ: v-a dat, v-a plimbat.
   A trecut mult de cand ati terminat scoala ?

   Admiterea la liceu fara examen este benefic si obiectiv pentru ca da o sansa analfabetilor cu bani care isi pot plati astfel indirect locul la orice liceu, mituind profesorii din gimnaziu. Deci, profesorilor le convine !

   Gogorita cu "dezvoltarea psiho-somatica a elevului" nu tine, pentru ca la 14-15 ani o buna parte din adolescenti isi incep viata sexuala, deci cred ca sunt destul de dezvoltati si somatic si psihic ca sa dea un amarat de examen la 3 materii.

   Daca se mentine propunerea sta aberanta, veti vedea toti copiii oamenilor cu ceva bani terminand scoala generala cu media 10.00. Sunt curios sa vad cum vor mai fi departajati daca se inscriu la un liceu cu renume 500 de absolventi cu 10.00 pe 240 de locuri...

   Decat asa, mai bine facem o loterie sau tragem la sorti locurile la licee...
  • 0 (0 voturi)    
   invatamintul cui? (Vineri, 31 august 2007, 18:47)

   banatean [anonim]

   cei care vor pierde sigur sunt in primul rind profesorii care dau meditatii?
   sau vor cistiga?
   ca acum trebuie sa meditezi din clasa V/a ca altfel nu trece copilul clasa ?
   am avut copil la scoala si profesoara de romina s matematica s/au aliat si daca copii nu luau ore de la ele, le dadeau note proaste si imi amenintau copilul ca nu intra in capacitate. nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu.
   dar asta e ceva generalizat in sistemul de invatamint rominesc, din pacate!
   nu stiu ce lege s/ar putea da in Rominia ca intr/adevar sa se faca soala, profesorii sa aiba pasiune in ceea ce fac!
  • 0 (0 voturi)    
   Solutia este revenirea la 3 ani a ciclului gimnazial si liceal (Sâmbătă, 1 septembrie 2007, 7:40)

   Mihnea [anonim]

   Societatea civila, parintii si elevii trebuie sa militeze pentru reducerea ambelor cicluri de invatamint la 3 ani (cum a fost in anii '50), adica:
   - gimnaziu - clasele V - VII;
   - liceu - clasele VIII - X.
   Toata lumea ar avea de cistigat:
   - societatea - costuri mai mici ale invatamintului si integrarea mai rapida a tineretului in societate unde este mare nevoie de ei in toate domeniile (si pentru procreare);
   - parintii - costuri mai mici si posibilitatea ca elevii sa acceada mai repede la scoli mai bune;
   - elevii - ar putea deveni studenti la 16 sau 17 ani, ar putea sa se orienteze mai rapid catre domenii in care au chemare , etc.
   Eu am predat matematica intre anii 1964 - 1969 si am constatat ce influenta nefasta a avut politicul in acea perioada, in special cu lungirea nejustificata a invatamintului si introducerea de capitole ale matematicii superioare (care inainte se predau in invatamintul superior) iar la predarea geometriei, de exemplu, sau facut expermente de introducere a Axiomaticii lui Euclid (destinata studentilor la matematica si filozofie), cind se stia ca omenirea a facut eforturi de 200 de ani de eliminare a metodelor abstracte/filozofice ale Axiomaticii avind ca rezultat manualele de geometrie intuitiva ale Scolii franceze prin Henri Poancare si Jacus Hadamard.

   Multumim HotNews
  • 0 (0 voturi)    
   ddd (Duminică, 2 septembrie 2007, 8:58)

   ddd [anonim]

   un imbecil bou drak e un handikapat care nu stie cate stele are steagul European si nu stie ca Ion se scrie cu litera mare ce sa zik cred c a soramea IN CLASA 1 stie mai multa materie de cat un tembel cu bani care tasu' si masa l-au bagat sa conduka Ministeru dar in lok sa cond Ministerul Prostiei l-au inscris la Educatie
  • 0 (0 voturi)    
   SOLUTIA (Duminică, 2 septembrie 2007, 13:35)

   mihai [anonim]

   este revenirea la modul de examinare de dinainte de '89:
   - examen la admiterea in liceu ( subiecte proprii pt. fiecare liceu )
   - examen la adminterea in facultate.
   In acest mod exista certitudinea ca cei care sunt admisi vor face fata institutiei respective.
   PROFESORII NU SUNT OBIECTIVI IN TESTAREA ELEVILOR.
   EXISTA DIFERENTE DE LA O SCOALA LA ALTA SI CHIAR DE LA O CLASA LA ALTA.
   NU POTI COMPARA MEDIA OBTINUTA DE UN ELEV AL UNEI SCOLI MAI SLABE ( DAR ARE MEDIA 10 ) CU MEDIA UNUI ELEV DE LA O SCOALA BUNA ( DAR ARE MEDIA 8 ).
   CEL CU MEDIA 10 ESTE ADMIS AUTOMAT DE CALCULATOR INAINTEA CELUI CU MEDIA 8 DESI ESTE MAI SLAB PREGATIT.
   SOLUTIA: EXAMEN CARE SA-I PUNA FATA IN FATA PE CEI DOI SI SA VADA FIECARE UNDE II ESTE LOCUL - CU SUBIECTE ALESE DE RESPECTIVUL LICEU SAU FACULTATE.
   TESTELECU SUBIECT UNIC AU ACELEASI SUBIECTE DAR PROFESORII, SUPRAVEGHETORII SI CHIAR TOT PERSONALUL SCOLII ESTE INTERESAT CA ELEVII SA IA NOTE FOARTE BUNE SI II VA AJUTA PE COPII ( DACA INTELEGETI CE VREAU SA SPUN).
   ASTFEL REZULTATELE SUNT DENATURATE.
   NU MAI VORBESC DE FAPTUL CA NOTA 10 INTR-O CLASA ESTE DIFERITA DE 10 DIN ALTA CLASA ( IN FUNCTIE DE CRITERIUL DE REFERINTA AL PROFESORULUI CARE ESTE DE OBICEI CEL MAI BUN ELEV DIN CLASA RESPECTIVA ). CUM POTI SA-I COMPARI PE CEI DOI ELEVI?
  • 0 (0 voturi)    
   Vai si amar de capul copiilor (Luni, 3 septembrie 2007, 9:52)

   Deea [anonim]

   Omul asta nu stie ce sa faca cu functia pe care o are si atunci face ce ii tuna prin cap ca sa se afle in treaba.Slava Domnului eu am scapat anul acesta de bac dar mi-e mila de bietii copii,cei care sunt a 6-a,7-a si a 8-a ca habar nu au ce au de facut pe viitor.Probabil se va ajunge la faza la care fiecare liceu isi va face singur examenele de admitere deoarece notele acordate in clasa nu reprezinta stiinta adevarata a unui elev.
  • 0 (0 voturi)    
   Incapatanare sau .... (Luni, 3 septembrie 2007, 11:37)

   un parinte ingrijorat [anonim]

   Replica ministrului este cel putin surprinzatoare. In loc de argumente logice, mentalitate de vechil de mosie: "asa vreau eu si asa facem".

   De aceea, argumentele "logice" aflate in spatele deciziei sunt usor de demontat: "dezvoltarea psiho-somatica (?!)" a permis nenumaratelor generatii de elevi care s-au perindat de la inceputul secolului trecut sa sustina si sa promoveze un examen la virsta de 14-15 ani, fie ca s-a numit examen de capacitate, examen de admitere in liceu sau test national,

   iar "sistemul ceausist" este cel care a produs toti specialistii romani care lucreaza la Microsoft, in sistemul medical american, in companii de telecomunicatii din Germania, etc... cu care ne place sa ne mandrim atunci cand pica bine, evident.

   In tot acest vartej nimeni nu tine seama de copii si de binele lor, importante fiind ambitia unuia sau altuia ajuns intr-un post de decizie.

   Nu credeti ca o tinta care trebuie neaparat atinsa este de preferat "formarii continue" ?

   Facand o analogie, s-ar parea ca unui atlet care concureaza pentru proba de 100 m plat ii este suficient sa se antreneze fara cronometru in fiecare zi si sa nu mai alerge in concurs, pentru a nu suporta traumele psihice ale confruntarii directe ....

   Pana atunci, nu stiu ce sa-i explic copilului meu despre ce il asteapta la sfarsitul acestui nou an scolar.
  • 0 (0 voturi)    
   hilar (Luni, 3 septembrie 2007, 17:14)

   gabi [anonim]

   Sistemul propus de domnul Adomnitei este oarecum similar cu cel practicat in Anglia . Interesant este ca , in Anglia exista de ceva vreme discutii referitoare la modificarea , schimbarea acestuia , dat fiind ca s-a dovedit a fi ineficient , a dus la un mare numar de abandonuri scolare dupa ciclul primar si nu motiveaza elevii sa-si continue studiile .
   Acum , domnul ministru il vrea in Romania ...... dovada , daca mai era nevoie , a faptului ca minunatul "popor creator " roman nu-i in stare sa creeze nimic , ci doar sa copieze de pe unde poate . Macar de-ar copia ce-i bun .....
  • 0 (0 voturi)    
   Va felicit din toata inima Domnule Ministru al Educatiei (Miercuri, 26 septembrie 2007, 20:02)

   madalin [anonim]

   Va felicit din suflet Domnule Ministru al Educatiei Cristian Adomnitei , prin aceste teze unice vom intra fara probleme in clasa a IX a , dar , dar , va rog frumos din inima sa ne lasati sa si copiem :d , atunci sunteti un Ministru al Educatiei fffff bun , si toti/toate fraierii/fraierile sa taca din gura, ca aceste teze sunt foarte bune pentru clasa a 8 a , si , in primul rand , daca tot le-ati pus odata , dupa ce vreti sa le mai schimbati? , cine face un lucru' , iar dupa aia il schimba , ii un bou
  • 0 (0 voturi)    
   Eu zic ca ar fi bine.... (Miercuri, 3 octombrie 2007, 14:51)

   niny [anonim]

   Eu zic ca ar fi bine ca ,pe acei elevi , care nu vor putea lua nota 3 macar , va rog frumos sa lasati pe toti elevii din clasa a VII si a VIII , sa poata copia si ei saracii , macar de nota 5 , iar dupa aceea, elevii care vor copia , dupa ce a facut de un 5 , vor primi nota 1 si 3 puncte la purtare scazute , este foarte bine asha , va rog frumos din tot sufletul....Multumesc.

  Abonare la comentarii cu RSS

  ESRI

  Întâlniri on-line | #deladistanță

  Top 10 articole cele mai ...  Hotnews
  Agenţii de ştiri
  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.  powered by
  developed by