Legalizarea prostitutiei incepe sa castige adepti in politica romneasca. In prag de campanie electorala, polticienii marseaza pe toate planurile si incerca sa adune voturi de la toate categoriile sociale. Democratii si liberalii au abordat in aceste zile o tema noua si, pana acum, tabu: prostituatele.

Actualul si fostul ministru al Internelor vor legalizarea prostitutiei

Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a fost primul care a ridicat problema. El a anuntat in urma cu doua zile, la scoala de vara a femeilor democrate, ca va pleda pentru drepturile prostituatelor si legalizarea celei mai vechi meserii din lume.

Blaga a declarat ca nu e normal ca legislatia romaneasca sa fie atat de dura cu femeile care se prostitueaza, dar sa fie toleranta cu proxenetii si cu clientii acestor femei.

Pe de alta parte, la doua zile de la declaratiile lui Blaga, si liberalii si-au exprimat disponibilitatea legalizarii prostitutiei, prin vocea ministrului de Interne, Cristian David.

Acesta a precizat ca in cazul unui proiect de lege in acest sens este necesara si o distinctie intre practicarea prostitutiei, proxenetism si traficul de fiinte umane, cu mentiunea ca in cazul ultimelor doua flageluri este nevoie de sanctiuni.

Tema moarta in 2003

Politicienii nu au luat insa in calcul daca societatea romaneasca este pregatita pentru legalizarea celei mai vechi meserii din lume.

In 2003, fostul senator PRM Corneliu Bichinet a depus un proiect de lege care prevedea legalizarea prostitutiei, fapt care a starnit controverse atat din partea parlamentarilor cat si din partea Bisericii Ortodoxe Romane. Proiectul de lege s-a impotmolit la comisile de specialitate si nu a fost niciodata adoptat de catre parlamentari.