Postata de: Vasile Dumitru

La data: 30 August 2007

Tip: Opinie

Cod: 18843

Domnule Primar,

Locuiesc in Braila, la Bl A31 str Dorobantilor, si doresc sa va semnalez o situatie foarte neplacuta care poate influenta foarte tare si credibilitatea institutiilor locale.

In planul de urbanism al zonei, curtea interioara a blocului A31 figureaza ca fiind spatiu de joaca pentru copii. In loc de leagane si iarba verde, nu avem decat garaje, atat de multe garaje ca nici locuri de parcare nu mai sunt si nici tomberoanele nu mai au loc. Garaje foarte urate, unele din tabla si cu siguranta multe construite ilegal.

Acum insa a aparut o situatie mai grava. In data de 30 august a aparut un trailer si o macara cu doua garaje. Un cetatean insotea transportul si cauta un loc de amplasare al acelui garaj. La fata locului ne-am deplasat mai multi vecini, inclusiv presedintele de asociatie si administratorul.

Persoana in cauza avea o aprobare de la primarie, cu semnatura dumneavoastra si a DAGL-ului, singura problema era ca in documente aparea ca loc de amplasare curtea interioara a blocului A30 (aflat in partea opusa a straziii Dorobanti, la mare distanta de blocul A31). Problema e ca cineva a scris cu un pix, peste toate semnaturile ca se modifica amplasamentul langa garajul cu numarul ......

(nu retin exact), adica unul dintre cele din curtea blocului A31. Si ca sa rezolve situatia, cetateanul respectiv a lasat garajul in mijlocul drumului, si si-a vazut de treaba. Toata galagia pe care am facut-o noi a fost inutila, s-a ajuns la scandal si apostrofari, toate inutile.

In concluzie, acum avem un garaj in mijlocul drumului, tomberoanele de gunoi nu mai au loc nicaieri, s-a blocat accesul spre curtea blocurilor A28 si A29, sa ne fereasca Dumnezeu de incendiu, pentru ca masina pompierilor nu are cum sa treaca, nici Salvarea nu poate intra. Langa garaj e o canalizare care sigur va fi infundata si vom avea si inundatii in curtea blocului.

Si peste toate astea, cineva a falsificat un document oficial pe care dumneavoastra v-ati pus semnatura si stampila, punand in lumina proasta institutia pe care o conduceti.

Probabil ca e o poveste cam lunga, dar consideram ca trebuie facut ceva.

Va stau la dispozitie cu toate informatiile si cu tot sprijinul, numai spuneti-ne ce trebuie sa facem. Nu de alta, dar situatia scapa de sub control si ne vom trezi intr-o zi ca cineva o sa puna un garaj pe linia de tramvai, si nimeni nu va lua nicio masura.

Consideram de asemnea ca in toate situatiile de amplasare de garaje sau constructii de garaje, gradini particulare pe spatiul primariei, balcoane iesite mult in strada... etc, ar trebui sa fie prezent macar odata un reprezentant al autoritailor, primarie sau DAGL. Cel putin la amplasarea garajelor, nu dureaza mult si nu ar fi deranj prea mare.

Si daca tot facem ceva, oare nu am putea scapa definitiv de TOATE GARAJELE din Braila, pentru ca nicaieri in Europa nu exista asa ceva si mai devreme sau mai tarziu vrem sa ajungem si noi ca "afara"

Cu mult respect

Ing. Dumitru Vasile

www.domnuleprimar.ro