Ilia Politkovski, fiul jurnalistei ucise la Moscova, a comentat pentru Komsomolskaia Pravda ultimele evenimente legate de retinerea unor presupusi suspecti in dosarul deschis de procurorii moscoviti. „Stiu cine se afla in spatele acestei crime. Stiu cine a comentat asasinatul. Este un politician de seama, care se afla inca in libertate.

Printre altele, ucigasul este, la randul lui, in libertate”, a declarat Ilia Politkovski.

„Stiam ca s-au pregatit mai multe arestari: colaborez strans cu organele Procuraturii de stat. Dar m-am mirat ca operatiunea a fost facuta publica, pentru ca acest lucru poate dauna anchetei”, a spus Ilia, punand la indoiala implicarea persoanelor retinut in asasinarea mamei sale.

La numai trei zile de la declaratia rasunatoare a procurorului general, Iurii Ciaka, potrivit caruia organele abilitate au reusit sa dea de urma celor vinovati de moartea ziaristei Anna Politkovskaia, impuscata cu sange rece, in octombrie anul trecut, in holul blocului in care locuia in plin centrul Moscovei, lista acuzatilor s-a redus cu doi oameni.

„Parca ar fi jocul cu 10 negri mititei: au plecat doi, au ramas doar opt”, comenta Komsomolskaia Pravda pe marginea declaratiei din ajun a Parchetului general, care anunta ca „ancheta se afla la inceput”.

„E un haos! Mai intai organele de ordine raporteaza fara nici o jena despre retinerea unei bande periculoase alcatuita in principal din angajati ai Minsterului de interne si FSB. Apoi oamenii sunt lasati la casele lor, dupa ce s-au umplut de glorie!”, scria publicatia citata.

„Se ridica o serie de intrebari: De ce-i aresteaza. De ce-i elibereaza. Care e rostul declaratiilor despre rezultatele anchetei, cand nimic, concret, nu se stie? De ce sunt dezvaluite numele celor retinuti”. Intre timp, continua KP, „opinia publica este total derutata. Nimeni nu intelege nimic.

Desi intrebarea „Cine a ucis-o pe Politkovskaia tinde sa devina o enigma la fel de vesnica precum „Dar cine l-a ucis pe Kennedy?”