Gigi Becali l-a pierdut pe principalul sau sfatuitor politic. Dan Pavel isi mentine decizia de a demisiona din PNG, luata joi seara dupa o cearta cu Becali, si spune ca nu are de gand sa revina asupra ei.

Latifundiarului din Pipera i-a reprosat ca „incurajeaza un climat de suspiciune in partid”.„Gigi Becali pleaca prea mult urechea la strambele pe care unii din jurul sau le baga despre mine. Am auzit ca cineva din partid il sfatuia sa ceara sa mi se asculte telefonul pentru a afla ce discut cu cei din filiale”, ne-a declarat Dan Pavel.

Acesta si-a exprimat nemultumirea fata de oamenii pe care Becali i-a promovat in conducerea PNG.

„In PNG exista multi care nu se pricep la politica, dar care fac numai smecherii, se tin de strambe. Niste escroci”, spune Pavel. Intrebat daca ramane prieten cu Gigi Becali, acesta a raspuns: „Eu am acceptat sa intru in partid din prietenie pentru Gigi. Dar vad ca in politica nu mai e valabil acest lucru. In schimb el incurajeaza porcariile”.

Cand a auzit ca demisioneaza, Gigi Becali era convins ca Dan Pavel se va razgandi si i-a spus „ramanem prieteni”.

In PNG nimeni un comenteaza

Becali nu a putut fi contactat de subalternii sai, in schimb s-au ferit sa faca declaratii despre demisia lui Dan Pavel. Unii sustineau sus si tare ca nu stiu nimic. Altii spuneau ca e imposibil. Secretarul general PNG, avocatul Catalin Dancu, ne-a declarat ca nu poate face prea multe fara sa aiba acordul „sefului”. „Eu pe sefu’ nu il sun cand e plecat in strainatate.

Iar de la el nu am primit nicio confirmare cu referire la demisia lui Dan Pavel”, ne-a declarat Catalin Dancu, sceptic ca Pavel ar avea motive sa plece.

„Seful o sa se intoarca din strainatate, o sa-l cheme si pe Dan, or sa vorbeasca si sunt singur ca o sa se rezolve orice problema. Eu nu vad motiv sa plece. A muncit, a facut o doctrina politica, a pus umarul la formarea partidului. Ce sa fie, draga, asa de grav incat peste noapte, asa, sa pleci?”, s-a intrebat mirat avocatul Dancu. Si vicepresedintele PNG Mariana Dimian sustine ca nu stie nimic.

„Nu avem nicio hartie inregistrata, nicio demisie. Nu putem vorbi nici cu domnul presedinte Becali, pentru ca a plecat in strainatate, la invitatia lui Berlusconi”, a motivat Dimian. Consemnul de a nu se comenta a fost respectat si de vicepresedintele Vlad Hogea: „Sunt la curent, dar nu comentez”.

de Alexandra Livia Dordea, Florin Ciornei

integral in EvZ