Cele 11 echipe participante la Class One Romanian Grand Prix Mamaia, a cincea etapa a campionatului european, au lasat cu gura cascata miile de spectatori.

Nu-i de colea sa vezi cum iti trec prin fata ochilor barci de 40 de milioane de euro care cantaresc cinci tone si zboara, pur si simplu, cu 300 km/h, parcurgand in doar cateva minute un traseu de 200 kilometri.

Daca vremea ar fi fost insorita, hotelierii ar fi putut avea incasari- record. Timpul ploios a facut ca la cursa sa asiste mult mai putini spectatori decat cei aproape 100.000, cati asteptau organizatorii.

Cel mai mult au avut de castigat proprietarii de terase si de hoteluri de pe malul lacului. N-a fost loc pentru toti turistii care au vrut sa se bucure de priveliste pentru ca multe terase fusesera inchiriate de VIP-uri locale si de organizatori.

Sambata dimineata, malul ghiolului arata ca un santier naval. Doua macarale imense coborau barcile la apa, una cate una.

Seicul Qatarului a avut ghinion din prima zi de antrenament, cand cea de-a doua sa ambarcatiune, Qatar 95, a ramas fara o elice si alte trei piese de la instalatia de radar din cauza unei pietre de pe fundul ghiolului. Inlocuirea acestora l-a costat 40.000 de euro, dar barca a plecat in cursa.

Integral in Evz