De azi, parlamentarii revin la treaba dupa ce si-au absolvit simultan scolile de vara si "Vacanta Mare" - de unde s-au intors cu multe replici copiate parca din catalogul celebrei firme de scalambaieli si vulgaritati.

Ministrul apararii, dl Melescanu, a deschis cursurile in aceasta directie observand ca "PSD ori se face de rahat ori intra in rahat" si dovedind astfel ca n-a uitat mirosul partidului din care provine.

Replica din toaleta ministrului liberal se referea la posibilitatile de esec oferite PSD-ului de propria motiune despre care dl Iliescu s-a exprimat ceva mai artistic dar la fel de neincrezator ca un dresor: "riscam sa ne aruncam ca leii intr-o groapa de unde nu mai putem iesi".

Ei si? Poti sa-l opresti pe dl Geoana sa dea in gropi? A mai facut-o o data cu referendumul antiprezidential asa ca are experienta. Deocamdata, dnii Hrebenciuc si Olteanu au si inceput sa-si numere leii ca sa astupe groapa.

Leoaica tanara, iubirea, a adus-o si pe dra Elena Basescu la Scoala femeilor democrate din Costinesti unde si-a exprimat intentia de a candida la o functie de conducere a organizatiei de tineret: "mi se pare normal sa candidez, am o legatura sentimentala cu PD".

Ei, poftim! Noi stiam din presa ca miss Basescu are o legatura sentimentala cu fiul dlui Hrebenciuc care are o legatura sentimentala cu PSD.

Oricat de ocupata ar fi inima drei Basescu, ratiunea (a ei sau a parintilor) ar trebui sa-i sopteasca sa lase politica in pace spre binele sau, al tarii si al tatalui sau - caruia-i recunoaste anumite drepturi: "tata are tot dreptul sa aiba relatia cu presa pe care o are pentru ca au fost niste conflicte". Sigur ca are tot dreptul numai ca n-are niciun avantaj.

Frumoasa si bruneta, Elena Basescu a invins prejudecatile despre blonde dovedind ca rasfatul nu are culoare - in timp ce satenul Vasile Blaga a demonstrat ca mitocania e colorata: "si PNL are organizatie de femei condusa de Norica Nicolai dar daca dna Nicolai are abordari feminine, eu ma abtin".

S-a abtinut cam tarziu, dupa ce scapase ce era de scapat pentru ca dna Nicolai sa constate ca "diferenta dintre noi e ca eu port fusta iar dl Blaga are poale lungi". Citat complet. Poale lungi si minte scurta.

Ceva mai cochet, ministrul de externe Cioroianu a evaluat sansele motiunii PSD de la bust in sus: "daca motiunea trece, PNL pleaca de la guvernare cu fruntea sus iar daca PNL ramane la guvernare, premierul devine Calin Popescu Highlander. In traducere libera, highlander ar fi chiar dl Patriciu - pe care presa oficiala (rusofila) de la Chisinau il si vede "viitor presedinte al Romaniei". Asteptam sa se pronunte si presa din Kazahstan in acelasi sens.