In baza accesarilor VreauCredit.ro va prezentam topul celor mai cautate credite de nevoi personale fara ipoteca. Pentru calculul DAE si rata lunara, s-a luat in calcul o cerere de credit pentru echivalentul a 5.000 euro pentru o perioada de cinci ani. Atat DAE, cat si rata lunara contin si comisioanele aferente creditului.

Toate sumele sunt exprimate in echivalent euro pentru a realiza comparatia cat mai usor. Statisticile realizate de catre analistii VreauCredit.ro sunt realizate pe un numar de 176.616 de utilizatori unici, in perioada 01.07-31.08.2007. Acest top este influentat atat de ofertele concrete ale bancilor, cat si de campaniile de promovare ale acestora in perioada realizarii statisticilor.

Dobanda anuala efectiva (DAE) se obtine prin calcularea tuturor costurilor directe ale creditului, precum comisioanele de evaluare, administrare, acordare etc. Acest rezultat este estimativ, pentru ca dobanda in cadrul creditului poate varia in timp, in functie de evolutia economiei nationale si/sau a pietelor bancare internationale.

Rata medie lunara contine toate costurile aferente creditului, inclusiv comisioane lunare de administrare. Valoarea ratei lunare poate varia de la o luna la alta, in functie de tipurile comisioanelor.

de Alexandru Popescu

integral in Romania Libera