Din cauza alimentatiei, a ritmului de viata, dar si a varietatii vietii sexuale organismul femeilor s-a modificat simtitor fata de acum 50 de ani, se arata intr-un studiu realizat de cercetatorii de la University College din Londra. Astfel, s-a descoperit ca pieptul femeilor a crescut cu aproape 17 centimetri fata de anul 1951.

Daca in 1951 femeile erau obsedate dupa talia unor celebritati precum Sophia Loren si Marilyn Monroe, in zilele noastre frumusetea s-a mutat in decolteu. Astfel, daca pieptul femeilor masura in medie 82,8 centimetri in 1951, in prezent acesta este cotat la nu mai putin de 99,3 centimetri. Si continua sa creasca, se arata in stu-diul preluat de Daily Mail.

Peste 9.000 de femei au participat la acest studiu, lasandu-se masurate in talie, piept si umeri. Conform rezultatelor, din cauza alimentatiei si a ritmului de viata dezorganizat, trupul femeilor a capatat proportii, publica "The Sun". Astfel, la umeri s-a ajuns de la 95 de centimetri la 104 centimetri, iar in talie, de la 68 de centimetri la 87 de centimetri.

Circumferinta pieptului a sarit de la 82,8 centimetri, la 99,3 centimetri in 2007. Cercetatorii care au realizat studiul au adaugat la factorii care au dus la acest fenomen modificarea regimului alimentar, stresul, dar si emanciparea din punct de vedere sexual.

Astfel, pe langa faptul ca pragul de varsta in inceperea vietii sexuale a coborat sub 15 ani, se adauga si faptul ca peste 15% din femei se lauda cu o activitate ero-tica extrem de intensa.

De aceea, "rotunjirea" formelor este mai evidenta la o varsta cuprinsa intre 25 si 30 de ani.

de de Bogdan Nicolai

integral in Click