Rezervele valutare la BNR se situau la finalul lunii august la nivelul a 24,697 miliarde euro, in crestere cu 10,07% fata de luna anterioara, arata comunicatul bancii centrale.

Rezervele valutare au atins un nou record, dupa ce in iulie ajunsesera la 22,43 miliarde de euro, in crestere cu 437,2 milioane de euro, fiind sustinute, la acel moment, de intrari de fonduri europene si de cresterea valorii obligatiunilor detinute in portofoliul bancii centrale.

Intrarile din luna august s-au situat la 2,77 miliarde de euro, reprezentand venituri din administrarea rezervei internationale, cresterea puternica pe piata internationala a preturilor obligatiunilor guvenamentale aflate in portofoliul BNR, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale si alte operatiuni, se arata intr-un comunicat al bancii centrale.

Iesirile au fost de 514,8 milioane euro, reprezentand plati de rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Economiei si Finantelor, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 104,7 tone, in conditiile evolutiilor preturilor internationale, iar valoarea acesteia a crescut la 1,64 miliarde de euro.

integral in BaniiNostri.ro