”A venit si clipa ca teatrul de umbre prin care un guvern slab si nepopular ramane agatat de putere prin votul nostru, sau si mai grav prin discutii subterane reale sau imaginare, trebuie sa inceteze.” (Mircea Geoana)

Oare cine-or fi umbrele astea al caror teatru i se pare atat de grav presedintelui PSD? Una din ele se vede (nu?) chiar in imagine, la stanga dlui Geoana, parand oarecum plictisita. Sa-i spunem la asta umbra reala, de vreme ce discutia se poarta in termeni de parte reala si parte imaginara (dovada ca e complexa).

Cealalta umbra, cea imaginara, nu se vede in imagine - ca doar nu m-oi referi la Titus Corlatean. Cealalta umbra se iveste uneori pe un perete din Camera Deputatilor, in prezenta presedintelui acestui for:

Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, s-a intalnit marti dimineata la Parlament, cu Viorel Hrebenciuc. Potrivit unor surse PNL si PSD, cei doi au discutat despre posibilitatea participarii social-democratilor la guvernare prin atribuirea unui numar semnificativ de ministere.

Totusi, Olteanu a negat ca la intalnirea pe care a avut-o cu Hrebenciuc a discutat despre o intelegere PSD-PNL. Olteanu sustine ca a discutat cu liderul deputatilor PSD despre alegerea presedintelui de la TVR. (Hotnews)

Presedintele PSD a mai declarat, dupa discutii (subterane) cu membrii grupurilor parlamentare ale partidului, ca motiunea - care, suntem asigurati, va fi depusa! - mai trebuie sa astepte pana cand PSD va negocia cu toate formatiunile din parlament obtinerea unei majoritati.

“Am decis sa finalizam textul motiunii de cenzura pentru a avea o baza de discutie cu celelalte partidele parlamentare. De pe urma discutiilor pe care le vom initia vom incerca sa obtinem sustinerea pentru trecerea motiunii.” (Mircea Geoana, preluat de Realitatea TV)

Ma intreb - malitios, desigur - daca dl Geoana include si PSD intre partidele cu care trebuie sa se poarte negocieri. Ma intreb si daca nu cumva textul motiuni va contine (in mod aberant, dar asta e altceva) atacuri la fostii ministri din partea PD si PLD, intr-o tactica de a determina aceste partide sa nu o sustina, astfel incat PSD sa poata sa dea vina pe ele pentru esecul ei.

Oricum, declaratia de astazi umbreste - daca pot sa zic asa - una anterioara facuta de acelasi Mircea Geoana, care spunea clar si limpede ca nu vor fi nici un fel de negocieri cu alte partide pana la depunerea motiunii.

Asigurarile dlui Geoana nu ma determina nici macar sa inchid sondajul despre depunerea motiunii. Prea mult teatru si umbra in partidul acesta ca sa am vreo garantie.

Comenteaza pe blogul lui Doc