Presedintele PD Emil Boc a anuntat miercuri ca democratii nu vor participa "la niciun fel de negocieri cu Partidul Social Democrat pe marginea presupusei motiuni de cenzura ori a unui eventual program de guvernare".

Liderul democrat sustine ca PD nu crede in sinceritatea PSD si ca "anuntata motiune de cenzura este doar un exercitiu de imagine si un mijloc de santaj la adresa Guvernului pentru bani si functii".

Intr-un comunicat de presa, Emil Boc afirma ca" amenintarea PSD cu motiunea de cenzura ofera prilejul, atat PSD, cat si PNL sa justifice public faptul ca intre cele doua formatiuni nu exista nicio intelegere, in timp ce in spatele scenei, sforarii liberali si pesedisti isi fac in liniste jocurile."

Presedintele PSD Mircea Geoana a afirmat marti ca motiunea de cenzura va fi depusa la Parlament saptamana viitoare, dar numai dupa negocieri cu toate partidele politice, inclusiv cu PNL.

Geoana a precizat ca discutiile sunt necesare in vedere gasirii unei majoritati parlamentare stabile care sa voteze motiunea de cenzura si care sa sprijine un nou guvern.