Senatorului american Larry Craig, acuzat ca a avut un comportament indecent intr-o toaleta publica a unui aeroport, se gandeste sa ramana in functie, dupa ce sambata a anuntat ca demisioneaza. Craig si-ar putea schimba decizia daca va fi gasit nevinovat pana la sfarsitul lunii, relateaza AFP, citand presa din Statele Unite.

Craig intentiona sa demisioneze la 30 septembrie, insa el "va contesta acuzatiile formulate impotriva lui si daca va fi gasit nevinovat, ar putea sa nu demisioneze", a declarat purtatorul sau de cuvant, Dan Whiting.

Luna trecuta, senatorul republican din statul Idaho, s-a declarat vinovat, recunoscand ca a incercat sa faca sex intr-o toaleta pentru barbati din aeroportul Minneapolis-St Paul, in statul Minnesota (nord). El i-a facut avansuri unui tanar care ulterior s-a dovedit a fi politist sub acoperire.

Craig, in varsta de 62 de ani, s-a aparat in urma cu cateva zile, odata cu mediatizarea cazului, recunoscand ca este homosexual. El si-a cerut scuze fata de sotia si familia lui pentru situatia creata.

Inca de la inceputul scandalului, mai multi republicani, mai ales dintre aspirantii la presedintie, i-au cerut demisia senatorului. Ei au catalogat drept "impardonabil si dezgustator" comportamentul colegului lor.

Cazul Craig a provocat nemultumire si in randul militantilor pentru drepturile homosexualilor, care au denuntat ipocrizia senatorului, cunoscut pentru atitudinea sa homofoba.