Sedinta de joi a CNSAS nu a mai avut loc, deoarece nu a existat cvorumul necesar. La aceasta intalnire ar fi trebuit sa se dea verdicte in cazul mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, Bartolomeu Anania si a arhiepiscopului de Alba-Iulia, Andrei Andreicut.

Umatoarea sedinta va avea loc cu doar cateva zile inaintea alegerilor pentru noul patriarh, care se vor desfasura in 12 septembrie.

Si Mircea Dinescu a mentionat ca CNSAS va incepe sa dea verdicte inaltilor prelati dupa alegerile pentru scaunul de patriarh si ca spera ca "aceia care stiu ca sunt patati sa se retraga".

Surse din CNSAS au declarat ca la audierile de astazi mai erau asteptati arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, precum si Calinic Argatu, episcopul Argesului.

Mircea Dinescu s-a aratat nemultumit ca aceste dosare nu au putut fi luate in discutia Colegiului. "Din cei care au sanse sa devina Patriarh exista trei-patru care au probleme serioase in dosar", a spus Dinescu, precizand ca este posibil ca acestia sa primeasca o decizie de politie politica.

Dinescu mai crede ca ca nu exista nici o sansa ca ierarhii cu dosare de securitate sa fie verificati inainte de alegerile pentru functia de patriarh.

De la sedinta de joi au lipsit Corneliu Turianu, Constantin Buchet, Laurentiu Tanase, Florin Chiritescu si Virgil Tarau.