In aceasta saptamana, presedintele PC a purtat discutii cu presedintii altor partide pentru sustinerea a patru prioritati legislative conservatoare. Voiculescu a fost insa dezamagit ca proiectele PC au primit o sustinere partiala.

Proiectele PC se refera la programul de solidaritate sociala cu pensionarii, prelungirea duratei contractelor de inchiriere pentru pensionarii din casele nationalizate, neimpozitarea profitului reinvestit si reducerea TVA la alimentele de baza.

Proiectele enuntate, pe seama carora conservatorii si-au facut campanie de imagine, nu s-au bucurat de sprijinul Parlamentului sau al Guvernului in sesiunea trecuta.

Voiculescu anunta in urma cu cateva luni ca va demisiona din Parlament in cazul in care justitia va valida, prin hotarare judecatoreasca definitiva, veridictul CNSAS potrivit caruia liderul PC a facut politie politica. Dosarul sau se judeca la Curtea de Apel Bucuresti.

In conferinta de presa pe care a sustinut-o, liderul PC a declarat ca decizia de a demisiona nu are legatura cu verdictul CNSAS, potrivit caruia a facut politie politica:" pe mine deciziile CNSAS nu ma intereseaza... ma uit la aceasta institutie ca la un instrument poilitc".

Reactii:

  • Mircea Dinescu, membru in CNSAS: "Un gest interesant, mai ales ca a fost intempestiv. Ne onoreaza trimiterea la CNSAS pe care a facut-o Voiculescu".

  • Liberalul Puiu Hasotti a declarat: „este un act unilateral si trebuie luat ca atare. Nu comentez mai mult”.

  • Serban Nicolae, senator PSD: „Nu ma surprinde demisia domnului Voiculescu de altfel a mai spus ca intentioneaza. In ceea ce priveste motivatia dansului, cred ca daca dansul era nemultumit de faptul ca nu-i sunt sustinute proiectele PC ar fi trebuit sa sa-si dea demisia tot grupul senatorial PC...

    Nu vrea sa comentez daca are legatura cu viitorul verdict al CNSAS in cazul dansului”.

  • Verestoy Attila, lider grup senat UDMR : „Demisia dansului nu cred ca este o pierdere prea mare pentru ca nu s-a dedicat prea mult activitatii sale senatoriale. Domnul Voiculescu era lider de partid si atat tot, in ceea ce priveste experienta dansului in politica trebuie sa spuneam ca a fost una scurta.

    Nu vreau sa comentez motivatiile sale, stiu ce a spus dar nu vreau sa comentez, au comentat altii”

  • Democratul Radu Berceanu a declarat pentru HotNews ca ” nu este primul senator care si-a dat demisia ... au mai fost si altii. Nu o sa sufere Senatul din cauza lipsei domnului Voiculescu. Motivatia pe care dansul a dat-o nu este plauzibila eu cred mai degraba ca demisia a fost din motive personale”.