Apple a lansat miercuri o noua gama a celebrului sau player digital iPod si a scazut cu 200 de dolari pretul recent lansatului telefon iPhone cu memorie de 8 gigabytes (GB), informeaza CNNMoney.com.

Investitorii nu au fost prea incantati de aceasta scadere de pret a iPhone, actiunile Apple terminand sedinta de tranzactionare de miercuri in scadere cu 5,1% fata de sedinta din ziua anterioara. In privinta magazinului online de muzica al Apple Inc, iTunes, Steve Jobs, directorul executiv al Apple a precizat ca acesta va permite utilizatorilor sa cumpere melodii wireless.

Citeste mai mult pe blogul lui Liviu Moldovan

Steve Jobs a anuntat miercuri, in cadrul unui eveniment care a avut loc la San Francisco, ca versiunea telefonului iPhone cu 8 GB de memorie va costa de acum inainte numai 399 dolari, cu 200 de dolari mai putin decat pretul anterior. Anuntul a condus la scaderea actiunilor Apple in sedinta bursiera de miercuri.

Marile surprize au fost cele legate de noua linie iPod. Pana in prezent, compania a vandut peste 100 de milioane de iPod-uri, dar vanzarile au scazut.

Apple vinde in prezent patru tipuri diferite de iPod respectiv: Touch, Schuffle, Nano si Classic. Noua versiune Classic este mai subtire decat precedentul model. Versiunea de 249 de dolari are 80 de GB si posibilitatea de a asculta 30 de ore de fisiere audio. Noul model are o memorie de 160 de GB si un pret de comercializare de 349 de dolari.

Daca vechiul iPod putea stoca circa 1000 de melodii, noua versiune poate stoca 40.000 de melodii.

Noul iPod Nano va avea o interfata similara cu aceea a iPhone si va oferi printre altele si renumitul joc Sudoku al Electronic Arts. iPod Nano va intra la comercializare inca din acest weekend si va fi oferit in doua versiuni: un model de 4 GB la un pret de 149 dolari si un model de 8 GB la pret de 199 dolari.

In privinta iPod Touch, s-a speculat mult in ultima vreme faptul ca Apple va dezvalui un iPod similar cu noul sau telefon iPhone. iPod Touch dispune intr-adevar de tehnologia “touch-screen” de la iPhone, oferind posibilitatea de conectare wireless la internet si un mini-browser prin care se vor putea viziona clipuri de pe YouTube.

Preturile de comercializare vor fi de 299 dolari si respectiv 399 dolari in functie de capacitatea de memorie.

Steve Jobs a mai anuntat ca Apple va incepe livrarea noului model iPod Touch incepand cu aceasta luna. Cat despre recent lansatul telefon iPhone, Steve Jobs a precizat ca Apple va reusi sa vanda un million de dispozitive pana la sfarsitul lunii septembrie.